Raluca Turcan: Am constatat cu amărăciune că Tăriceanu respinge cu brutalitate ideea unei guvernări de dreapta

Noua şefă a PNL, Raluca Turcan, şi-a exprimat dezamăgirea că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, "fost premier liberal", respinge "cu brutalitate" ideea unei guvernări de dreapta în România.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Oricine intră acum în siajul PSD va fi anihilat, înghiţit şi zdrobit. O astfel de alianţă ar transforma ALDE într-o remorcă a partidului condus de Liviu Dragnea, ar distruge ideea ca ALDE să poată deveni un partid pe picioarele sale şi ar dezamăgi oamenii care au crezut poate în reprezentarea valorilor de dreapta de către această formaţiune, a opinat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan.

"Am constatat cu amărăciune declaraţiile unui fost prim-ministru liberal care respinge cu brutalitate ideea unei guvernări de dreapta şi a unei coaliţii de dreapta în România. A fost şi este de datoria PNL să încerce construirea unui Guvern care să ofere României un program de dezvoltare pe termen lung, un program axat pe investiţii şi crearea de locuri de muncă, şi nu un program de subdezvoltare, aşa cum am văzut că poate să ofere PSD în administraţiile publice locale pe care le conduce. Am fost şi suntem un partid de oameni demni şi suntem conştienţi de răul pe care PSD poate să-l ofere României şi de pericolul pe care poate să-l ofere PSD pentru o dezvoltare sustenabilă şi pe termen lung a României", a precizat Raluca Turcan.

PNL porneşte la drumul reconstrucţiei politice cu dorinţa de a clarifica dreapta, iar, în opinia preşedintelui PNL, orice partid care se aliază cu PSD devine automat "remorca" social-democraţilor.

"Din păcate, oricine intră acum în siajul PSD va fi anihilat, înghiţit şi va fi zdrobit în valorile liberale în care ar fi putut crede unii oameni. O alianţă cu PSD ar transforma ALDE într-o remorcă a PSD, ar distruge ideea ca ALDE să poată deveni un partid pe picioarele sale şi ar dezamăgi oamenii care au crezut poate în reprezentarea valorilor de dreapta de către ALDE. Mi-ar părea rău pentru România ca, după frauda de încredere cu privire la sustenabilitatea programului de guvernare al PSD, să mai urmeze o altă fraudă de încredere din partea ALDE pentru cei care au crezut că ALDE va promova în guvern valori de dreapta. Alături de PSD nu poţi să fii condus decât de PSD", a continuat Raluca Turcan.

Potrivit şefei PNL, partidul pe care îl reprezintă va continua pe calea strângerii şi coagulării forţelor de dreapta în România "în speranţa că va reuşi să ofere cetăţenilor o guvernare solidă pe termen lung care să aducă prosperitate şi bunăstare oamenilor".

Întrebată dacă i s-a propus lui Tăriceanu să preia şefia PNL, Raluca Turcan a negat.

"Pentru a fi preşedinte al PNL trebuie să respecţi partidul, să crezi în valorile liberale, să militezi pentru ele şi să-i respecţi pe cei care în număr mare, prin simpatie, prin adeziune au militat în această campanie şi în momente politice pentru Partidul Naţional Liberal. La nivelul conducerii PNL nu s-a discutat nicio secundă despre oferirea funcţiei de preşedinte al PNL pentru Călin Popescu Tăriceanu. Au fost însă discuţii informale din partea unor colegi însă nu s-a urmărit oferirea funcţiei de preşedinte PNL pentru Tăriceanu", a explicat şefa PNL.

Discuţiile dintre PNL şi ALDE vor continua pentru că liberalii consideră, potrivit noului lor preşedinte, că au această datorie.

"Este, dacă vreţi, o încăpăţânare pe care PNL o are ca România să aibă şansa pe următorii patru ani să se dezvolte sustenabil, nu improvizat, nu prin demagogie, nu prin populism. Ar fi devastator ca atâţia oameni care au votat PSD să primească la nivel naţional un program de sărăcie aşa cum a existat în toate administraţiile locale conduse de PSD, este o realitate pe care cei din judeţele conduse de PSD o simt, însă din nefericire uneori sărăcia te face să speri şi în unele promisiuni care de departe se văd a fi minciuni", a adăugat Raluca Turcan.

Liberalii au avut discuţii inclusiv cu preşedintele PMP, Traian Băsescu.

"Când vorbim despre o coaliţie de dreapta am avut în vedere şi avem în vedere toate partidele care clamează valorile de dreapta pentru că numai aşa poţi să clarifici scena politică. (...) Există deschidere pentru o guvernare de dreapta şi pentru un program de guvernare de dreapta şi, atenţie, când avem aceste discuţii punem programul înainte..(...) Este posibilă o guvernare de dreapta", a mai precizat Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne