Liviu Dragnea trece peste dorinţa lui Iohannis: PSD şi ALDE vor merge împreună la consultări

Aliate pentru a putea deţine majoritatea în Parlament, PSD şi ALDE au semnat luni un protocol care să le "consfinţească" alianţa şi anunţă că vor merge împreună la Cotroceni, la discuţiile cu Iohannis.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Deşi invitaţi în zile diferite la discuţiile cu Iohannis de la Cotroceni, reprezentanţii PSD şi ALDE vor merge împreună la consultări, a anunţat luni Liviu Dragnea, după ce a semnat protocolul de constituire a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, relatează Mediafax.

''O să-i trimitem preşedintelui o scrisoare în care o să-l anunţăm în mod oficial de constituirea acestei coaliţii, o să-i trimitem şi textul protocolului, o să-l informăm că o să mergem împreună şi o să mergem împreună - am înţeles că miercuri la 11.00 e invitat PSD - miercuri la 11.00 mergem împreună'', a spus Dragnea.

Solicitat să comenteze un eventual refuz al şefului statului, Dragnea a răspuns că se bazează pe buna credinţă a preşedintelui şi pe faptul că acesta va înţelege.

Şi co-preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a confirmat că PSD şi ALDE vor merge împreună la consultări în baza semnării protocolului de constituire a coaliţiei de guvernare. Cât despre faptul că PSD şi ALDE sunt partide distincte, care au participat separat în alegeri, Tăriceanu a răspuns: ''Da, dar azi am semnat acest protocol de coaliţie''.

Reamintim că potrivit programului anunţat luni de Administraţia Prezidenţială, PSD, PNL, USR şi UDMR sunt convocate miercuri la Palatul Cotroceni pentru consultări în vederea formării unui nou Cabinet, iar ALDE, PMP şi Minorităţile sunt aşteptate joi.

Întrebată, luni, care este motivul pentru care PSD şi ALDE au fost invitate în zile diferite, purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi, a răspuns că partidele au fost invitate în funcţie de numărul de mandate şi, conform acestui număr, au fost împărţite în două zile, în aşa fel încât să existe timp pentru consultări în modul cel mai clar."

"Deci, nu există vreun alt scop în spatele acestei formule de consultări. De altfel, dacă aţi urmărit, aceeaşi formulă a fost utilizată şi la consultările de săptămâna trecută", a adăugat Dobrovolschi.