„Căderea lui Lenin” - Ucrainenii au dărâmat 180 de monumente cu Lenin în cinci zile

Abia scăpaţi de regimul pro-Rusia condus de Viktor Ianukovici, ucrainenii au dărâmat 180 din monumentele lui V. I. Lenin, inventatorul terorismului de stat, în numai cinci zile, conform Euro Maidan PR.
Lenin, coborât de pe piedestal la Bucureşti. Piaţa Scânteii 5 martie 1990 (ANDRE DURAND / AFP / Getty Images)
P. P.
28.02.2014

Abia scăpaţi de regimul pro-Rusia condus de Viktor Ianukovici, ucrainenii au dărâmat 180 din monumentele lui V. I. Lenin, inventatorul terorismului de stat, în numai cinci zile, conform Euro Maidan PR.

Cele 180 de monumente dărâmate între 20 şi 25 februarie însumează un număr mai mare de statui demolate decât în toată perioada de independenţă a Ucrainei.

„Căderea lui Lenin”a început pe 8 decembrie, la scurt timp după startul protestelor anti-guvernamentale din Kiev, timp în care au fost demolate 206 statui.

Recordul maxim de statui dărâmate într-o singură zi pe întreg teritoriul ţării a avut loc pe data de 22 februarie, ziua în care Ianukovici a fugit din Kiev, fiind distruse 89 de monumente.

Regiunile în care au fost distruse cele mai multe statui sunt Khmelnitski, din vestul ţării, cu 35 de statui, şi Cherkasy, din centrul ţării, cu 20 de monumente dărâmate.

Anul acesta s-au împlinit 90 de ani de la moartea lui Lenin, fondatorul URSS, cunoscut drept cel care a inventat terorismul de stat şi lagărele de concentrare. De asemenea este şi inventatorul leninismului, o ideologie care cerea măsuri fără limită (mergând deseori la genocid) pentru a asigura rezultatul căutat de marxişti - o societate fără valori, fără tradiţii, bazată pe ură de clasă.

Ucraina nu-i va uita niciodată pe cei 1,8 milioane de ucraineni deportaţi de URSS la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial sau Holodomorul – ”Foametea ucraineană” în care au murit aproximativ 7 milioane de ucraineni, în mare parte de foame sau sub gloanţele NKVD-ului, prin ordinele succesorului lui Lenin, Iosef Visarionovici Stalin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor