Şeful PNL Sector 1 o contrează pe Clotilde Armand: Contractul cu Romprest e legal, că ne place, că nu ne place

Sebastian Burduja
Sebastian Burduja (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a declarat, vineri seară, la postul B1 TV, că înţelegerea contractuală între Primăria sectorului şi Romprest este valabilă şi legală, în ciuda afirmaţiilor făcute de edilul Clotilde Armand că nu ar exista un asemenea contract.

„Noi am dat mai multe soluţii pe parcursul ultimelor luni, dar în primul rând să vă spun un lucru. Acest contract, în momentul acesta, este valabil, este legal, că ne place, că nu ne place, respectă principiul legalităţii, a fost analizat de mai multe instanţe. Ca urmare a unor procese intentate de ANRMAP, fosta agenţie de achiziţii publice, şi Consiliul Concurenţei, s-a dus în instanţă şi compania se pare că a avut câştig de cauză, deci el este legal. De asemenea, se invocă mereu acest principiu al continuităţii. Ei bine, vedeţi, el trebuie respectat de ambele părţi, adică şi prestatorul trebuie să ridice gunoiul, dar şi beneficiarul, autoritatea contractantă, trebuie să îl plătească în condiţiile legii”, a afirmat Burduja, întrebat cum poate fi soluţionat conflictul privind gunoaiele din Sectorul 1.

De asemenea, liberalul a precizat că PNL a propus soluţia dialogului şi a transparenţei, pentru a nu mai exista frânturi de informaţii aruncate în spaţiul public “foarte bombastic”, precum şi o şedinţă în sala de consiliu de la Sector 1, cu presa, cu societatea civilă, cu primarul Armand, Consiliul Local şi Romprest.

„O analiză comparativă a tarifelor. Deci se poate lucra. De asemenea, reducerea frecvenţelor este fezabilă, dar ea trebuie dezbătută public, pentru că dânsa a mai venit, într-adevăr, în şedinţele Consiliului Local cu diverse idei, dar erau gândite într-un birouaş de câţiva oameni şi atunci sigur că este complicat să ne asumăm faptul că nu se va mai trece de patru ori pe la coşurile de gunoi de la Piaţa Romană, de la ieşirea din metrou, se va trece numai de două ori – păi, poate nu este suficient, deci trebuie văzut în teren”, a continuat Burduja.

Potrivit liderului PNL, Primăria Sectorului 1 şi aparatul primarului Armand nu au verificat modul în care Romprest îşi desfăşoară activitatea, adăugând că „n-am văzut până acum nicio listă cu reclamaţii, unde şi-a făcut, unde nu şi-a făcut treaba”.

Reamintim că, joi, Clotilde Armand a afirmat că nu ar exista contract între Primăria Sectorului 1 şi Compania Romprest Service S.A. Într-o postare publicată pe Facebook, edilul susţine că „două sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile au constatat că acest contract a fost încheiat fraudulos şi l-au ANULAT”.

„Astăzi am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primăria Sectorului 1 şi Compania Romprest Service S.A. NU EXISTĂ! Da, aţi citit bine. Înţeleg că domnul premier s-a poziţionat public cerând ambelor părţi (primărie şi companie) să respecte înţelegerile contractuale (reguli făcute în 2008 de PNL). Dar ce ne facem dle premier dacă nu există contract?! Nu credeţi aşa ceva, nu? Haideţi să vă explic ceva de neînchipuit:

Două sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile au constatat că acest contract a fost încheiat fraudulos şi l-au ANULAT. Exact în ziua în care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel Bucureşti anula definitiv şi irevocabil întreaga procedură de achiziţie, deoarece încălca directivele comunitare şi jurisprudenţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în cazul contractelor de concesiuni de servicii. În plus, contravenea flagrant Legii 273/2006 privind finanţele publice locale”, a explicat Armand. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne