Clotilde Armand: Incredibil - contractul dintre Primăria Sectorului 1 şi Compania Romprest Service S.A. nu există

Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a afirmat joi că nu ar exista contract între Primăria Sectorului 1 şi Compania Romprest Service S.A. Într-o postare publicată pe Facebook, edilul susţine că „două sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile au constatat că acest contract a fost încheiat fraudulos şi l-au ANULAT”.

„Astăzi am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primăria Sectorului 1 şi Compania Romprest Service S.A. NU EXISTĂ! Da, aţi citit bine. Înţeleg că domnul premier s-a poziţionat public cerând ambelor părţi (primărie şi companie) să respecte înţelegerile contractuale (reguli făcute în 2008 de PNL). Dar ce ne facem dle, premier dacă nu există contract?! Nu credeţi aşa ceva, nu? Haideţi să vă explic ceva de neînchipuit:

Două sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile au constatat că acest contract a fost încheiat fraudulos şi l-au ANULAT. Exact în ziua în care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel Bucureşti anula definitiv şi irevocabil întreaga procedură de achiziţie, deoarece încălca directivele comunitare şi jurisprudenţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în cazul contractelor de concesiuni de servicii. În plus, contravenea flagrant Legii 273/2006 privind finanţele publice locale”, a explicat Clotilde Armand.

Potrivit primăriţei sectorului 1, Curtea de Apel Braşov a dat, pe 22 martie 2011, cea de-a doua decizie definitivă şi irevocabilă: Dispune anularea anunţului de participare nr. 40433/ 08.12.2007 publicat în SEAP de către Primăria Sectorului 1 Bucureşti, a documentaţiei de atribuire şi a procedurii de atribuire prin licitaţie deschisă a contractului “Prestări servicii- activităţi de salubrizare pe raza administrativă a Sectorului 1” cod CPV 90121000-1 şi 90210000- 2.

„A fost confirmată, încă o dată, încheierea fără nicio bază legală a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1. Astfel, contractul Romprest a fost semnat în dispreţul Justiţiei, cu aprobarea PSD şi PNL. Şi cu o tăcere din partea partidelor politice de peste 10 ani. Nimeni nu a scos o vorbă despre asta. Rămân acum întrebările mele: cine ne dă banii înapoi pentru cei 12 ani în care am plătit cel mai scump serviciu de salubrizare din România şi câţi funcţionari publici, primari şi viceprimari trebuie să răspundă în faţa Justiţiei? Vom afla. Am demarat acţiunea în instanţă pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere. Case closed Romprest. Vrem banii înapoi şi să plecaţi mai repede”, a conchis Armand.