Bucureştiul va fi promovat de National Geographic Channel

Festivalul International de muzica "George Enescu" la Ateneul Roman, Bucuresti, 1 septembrie 2011
Festivalul International de muzica "George Enescu" la Ateneul Roman, Bucuresti, 1 septembrie 2011 (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

National Geographic Channel va promova Bucureştiul şi brandul de turism al României în 10 ţări, printre care Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie şi Rusia. Proiectul cuprinde un film documentar şi patru filme scurte, fiind estimat la aproape 1 milion de euro, potrivit Mediafax.

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) doreşte să încheie un contract privind achiziţionarea serviciilor de coproducţie a unor programe - un film de 45 de minute şi 4 filmuleţe de 30 de secunde - ce urmează a fi difuzate la postul TV internaţional National Geographic Channel, având ca scop promovarea brandului de turism al României, conform unui anunţ din 13 august al ANT.

Proiectul presupune realizarea, în coproducţie, a unui film documentar de 45 de minute şi a unor viniete de 30 de secunde, acestea făcând parte din proiectul televiziunii National Geographic Channel, realizat sub conceptul de "Smart Cities".

După realizarea filmelor, acestea vor fi difuzate pe National Geographic Channel, în perioada februarie-mai 2015, în Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie, Rusia şi România, ca pieţe ţintă, aşa cum a reieşit în urma cercetărilor efectuate pentru crearea brandului turistic naţional. Totodată, filmele vor fi difuzate în Spania, Polonia, Abu Dhabi (capitala Emiratelor Arabe Unite) şi India, acestea constituind pieţe de oportunitate.

Filmul documentar, care va trebui să promoveze Bucureştiul ca destinaţie "«smart» de city-break", urmează să prezinte cele mai reprezentative patru puncte de atracţie ale capitalei României şi din imediata sa apropiere, promovând peisajul cultural, trecutul istoric, infrastructura pentru educaţie, precum şi stilul de viaţă pentru petrecerea timpului liber.

Totodată, filmul documentar şi vinietele trebuie să abordeze şi partea mai puţin cunoscută a oraşului din punct de vedere al istoriei, al vieţii culturale şi artistice, al oportunităţilor educaţionale, pe lângă elemente de interes deja cunoscute de turişti, dar pentru care este nevoie să se menţină eforturile de promovare, după cum precizează ANT.

Se estimează că valoarea proiectului este de 972.500 de euro, Autoritatea Naţională pentru Turism îşi va aduce o contribuţie de 750.000 de euro, iar National Geographic Channel va contribui cu 222.500 de euro, conform documentaţiei făcute publice de ANT.

ANT a subliniat că propunerea financiară trebuie să se încadreze în limita bugetului alocat pentru această acţiune, sursa de finanţare fiind fonduri externe nerambursabile.

National Geographic Channel va realiza şi patru machete de presă în format A4 pentru promovarea Capitalei României şi a produselor turistice cheie ale României, ce vor fi publicate în revista National Geographic Magazine (coperta 4), pe aceleaşi pieţe ca şi documentarul şi vinietele, în perioada februarie-mai 2015.

ANT a subliniat că, în activitatea de promovare turistică, emisiunile televizate cu specific de turism reprezintă un instrument important prin intermediul căruia mesajul de promovare ajunge la potenţialii turişti.

"Impactul pe care astfel de emisiuni televizate îl au în rândul consumatorilor de produse şi servicii turistice este unul eficient, cunoscută fiind influenţa pe care mass-media vizuală o are în rândul publicului", mai arată ANT în legătură cu acest proiect.

Televiziunea National Geographic Channel (inclusiv NGC US, care este o companie joint-venture între NGT şi Fox Cable Networks Group) poate fi vizionată în 440 de milioane de case din 171 de ţări, în 45 de limbi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură