Bodu: Iohannis să restituie chiriile încasate de când a devenit, împreună cu prima doamnă, posesor de rea credinţă

Fostul şef ANAF Sebastian Bodu, candidat la Primăria Sectorului 6, nu este deloc mulţumit de decizia preşedintele Klaus Iohannis de a restitui chiria încasată de pe urma imobilului pierdut în instanţă, începând cu data comunicării deciziei civile.
Sebastian Bodu (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Andrei Pricopie
19.04.2016

După ce a pierdut în instanţă una dintre casele sale, care îi aducea nu mai puţin de 60.000 de euro anual, preşedintele Klaus Iohannis a decis să restituie statului chiria încasată de la data când i-a fost comunicată hotărârea definitivă, gest care, în opinia fostului şef ANAF, Sebastian Bodu, nu este de ajuns.

"Nu, domnule Iohannis, nu trebuie să restituiţi statului român doar chiria încasată de la data la care vi s-a comunicat hotărârea definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Braşov. Dvs. trebuie să restituiţi chiriile încasate de la data la care aţi devenit, împreună cu prima doamnă, posesor de rea credinţă, respectiv de la data la care aţi luat cunoştinţă de litigiul ulterior pierdut, adică de acum 12 ani, NU de la data comunicării deciziei Curţii de Apel Braşov.

Aceste chirii însumează 640.000 de euro, conform estimărilor celor de la RISE Project, sumă cu care, de exemplu, statul român ar putea să construiască o aripă de spital, în loc să plătească pentru un nou sistem de irigare a grădinii Palatului Cotroceni sau pentru lungile şi nesfârşitele deplasări externe ale cuplului prezidenţial, cu efecte doar asupra bronzului şi/sau garderobei primei doamne", a declarat Sebastian Bodu.

Mai mult, fostul şef ANAF este de părere că statul român trebuie să ceară băncii chiriaşe să evacueze spaţiul ocupat printr-un contract de locaţiune care a încetat de drept încă din noiembrie 2015, când Iohannis a pierdut definitiv şi irevocabil procesul civil.

Casa pierdută a lui Iohannis

"Domnul Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cărţii Funciare nr. 9331 Sibiu, în sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curţii de Apel Braşov. În contextul juridic creat, domnul Klaus Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiţiei şi, fără nicio îndoială, va returna de îndată sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere, începând cu data comunicării deciziei civile a Curţii de Apel Braşov", a transmis marţi Administraţia Prezidenţială.

Anunţul vine în contextul în care, începând de luni, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, nu mai sunt proprietarii casei din centrul Sibiului pentru care se judecă de mai mulţi ani, fiind radiaţi din Cartea Funciară. Potrivit directorului OCPI Sibiu, Puiu Nicolae Fesan, cei doi mai au la dispoziţie două căi de contestaţie.

Reamintim că în noiembrie anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis a pierdut, printr-o hotărâre definitivă, dreptul de proprietate asupra uneia dintre casele sale, imobil închiriat încă din 2006 Băncii Raiffeisen.

În februarie, Rise Project dezvăluia că preşedintele Iohannis încasează în continuare bani din închirierea imobilului al cărui titlu de proprietate i-a fost anulat. Valoarea anuală a contractului de închiriere dintre Klaus Iohannis şi Raiffeisen Bank este de 60.000 de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor