"Blonda" germană patrimoniu UNESCO ?
alte articole
Deutscher Brauer – Bund (organizaţia producătorilor de bere) a prezentat o cerere pentru a declara Reinheitsgebot, legea purităţii adoptată în 1516, Patrimoniul Omenirii.
Imaginea tipică este cea a unei halbe, consumată de oameni aşezaţi la o masă lungă, în stilul Oktober Fest. Poporul german este adesea asociat cu consumul de bere, care este băutura naţională, deşi de curând a fost raportată o scădere a consumului. Cu toate acestea, în Germania, vina nu poate fi dată pe criză, ţara nu suferă de o contracţie a economiei. Mai degrabă gusturile germanilor au început să se schimbe: place din ce în ce mai mult vinul.
Deci, pentru a stimula imaginea "blondei" germane, Deutscher Brauer - Bund, a depus o cerere pentru UNESCO (Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură) astfel încât produsul să poată intra în Patrimoniul Omenirii. Pentru a fi mai precişi cererea a fost făcută pentru Reinheitsgebot, legea purităţii.
Legislaţia datează din 1516, când ducele din Bavaria Wilhelm IV a emis un text prin care forţa producătorii de bere să folosească doar apă, malţ, hamei şi drojdie pentru a produce băutura. De fapt, acestea sunt ingredientele care şi astăzi stau la baza berii produse în Germania.
Reinheitsgebot a fost scrisă cu intenţia de a preveni utilizarea de ingrediente de calitate slabă sau chiar dăunătoare sănătăţii.
Cererea prezentată de Deutscher Brauer - Bund va face obiectul evaluării de către Comitetul ştiinţific al UNESCO. Scopul este de a recunoaşte legea purităţii Patrimoniul Omenirii, la exact 500 de ani de la promulgarea acesteia. O recunoaştere care ar da prestigiu "blondei", probabil revitalizând consumul intern şi exportul în străinătate.