"Blonda" germană patrimoniu UNESCO ?

Bere bavareză
Bere bavareză (Alexander Hassenstein/Getty Images)

Deutscher Brauer – Bund (organizaţia producătorilor de bere) a prezentat o cerere pentru a declara Reinheitsgebot, legea purităţii adoptată în 1516, Patrimoniul Omenirii.

Imaginea tipică este cea a unei halbe, consumată de oameni aşezaţi la o masă lungă, în stilul Oktober Fest. Poporul german este adesea asociat cu consumul de bere, care este băutura naţională, deşi de curând a fost raportată o scădere a consumului. Cu toate acestea, în Germania, vina nu poate fi dată pe criză, ţara nu suferă de o contracţie a economiei. Mai degrabă gusturile germanilor au început să se schimbe: place din ce în ce mai mult vinul.

Deci, pentru a stimula imaginea "blondei" germane, Deutscher Brauer - Bund, a depus o cerere pentru UNESCO (Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură) astfel încât produsul să poată intra în Patrimoniul Omenirii. Pentru a fi mai precişi cererea a fost făcută pentru Reinheitsgebot, legea purităţii.

Legislaţia datează din 1516, când ducele din Bavaria Wilhelm IV a emis un text prin care forţa producătorii de bere să folosească doar apă, malţ, hamei şi drojdie pentru a produce băutura. De fapt, acestea sunt ingredientele care şi astăzi stau la baza berii produse în Germania.

Reinheitsgebot a fost scrisă cu intenţia de a preveni utilizarea de ingrediente de calitate slabă sau chiar dăunătoare sănătăţii.

Cererea prezentată de Deutscher Brauer - Bund va face obiectul evaluării de către Comitetul ştiinţific al UNESCO. Scopul este de a recunoaşte legea purităţii Patrimoniul Omenirii, la exact 500 de ani de la promulgarea acesteia. O recunoaştere care ar da prestigiu "blondei", probabil revitalizând consumul intern şi exportul în străinătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură