Bistriţa îl comemorează pe criminalul comunist Deng Xiaoping

Cei 15 ani de la moartea lui Deng Xiaoping vor fi comemoraţi pe 19 februarie 2012 iar prefectura şi primăria Bistriţei au decis realizarea unui bust al liderului comunist Deng Xiaoping, fondatorul socialismului chinezesc de piaţă.
Deng Xiaoping, Nicolae Ceauşescu şi Leonid Brejnev la al nouălea Congres PCR (Imagine de arhivă)
Gina Sturdza
30.01.2012

Prefectura şi primăria Bistriţei au decis realizarea unui bust al liderului comunist Deng Xiaoping, fondatorul socialismului chinezesc de piaţă, cu prilejul comemorării a 15 ani de la moartea acestuia, la 19 februarie 2012.

Consilierii locali ai municipiului Bistriţa şi-au dat joi acordul de principiu în această privinţă, în urma unei solicitări a Instituţiei Prefectului, venită după un demers al Asociaţiei de Prietenie româno-chineză. Statuia urmează să fie ridicată în zona Independenţei fără să existe prea multe informaţii legate de dimensiunile monumentului.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, a declarat: “Am primit o adresă de la Instituţia Prefectului, probabil pe filiera ambasadei Republicii China la Bucureşti. Nu este specificată o dimensiune sau o amplasare specifică, ci undeva în zona Independenţei. Amplasarea în sine va trebui autorizată, iar în momentul în care vom primi documentaţia tehnică vom vedea care sunt dimensiunile şi culoarea”.

Cristian Muntiu, membru al Asociaţiei de prietenie româno-chineză explică: „Chinezii pun mare preţ pe astfel de lucruri, de aceea cred că Bistriţa ar obţine un avantaj important faţă de restul României în ceea ce priveşte relaţiile cu China, lucru foarte important în această perioadă ... Xiaoping este una dintre figurile cele mai importante din istoria Chinei”.

Deng Xiaoping, fostul lider al PCC este, probabil, cel mai bine cunoscut pentru două lucruri: represiunea împotriva mişcării pro-democratice din Piaţa Tiananmen de pe 4 iunie 1989 şi măsura de a permite nomenclaturii comuniste să se îmbogăţească, după ce Partidul Comunist Chinez a pierdut orice priză la mase, în urma incidentului.

Mihai Ruşti, a declarat: “Am primit o adresă de la Instituţia Prefectului, probabil pe filiera ambasadei Republicii China la Bucureşti

Permiterea amplasării simbolurilor comuniste în România

Pe 24 noiembrie 2010 a fost dezbătută în Plenul Senatului propunerea legislativă privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor, precum şi a doctrinei comuniste care a avut la bază lupta de clasă. Dintre cei 105 senatori prezenţi, 98 au votat pentru respingerea legii, 5 împotriva respingerii ei şi au fost 2 abţineri.

În propunerea lui legislativă, deputatul PNL Mihăiţă Calimente menţiona că legislaţia nu a luat niciodată măsura scoaterii în afară legii a oricarei doctrine sau ideologii de origine comunistă, iar o asemenea decizie face posibil ca oricând nostalgici ai regimului care a suprimat ţara vreme de mai bine de o jumătate de veac să le poată utiliza în public, sau chiar mai grav să înfiinţeze organizaţii politice de natură comunistă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor