Birchall cere DNA să-i ancheteze pe liberali: Şi-au dat seama că Ostaşul e pasibil de puşcărie între 3 şi 10 ani

Ana Birchall (Ana Birchall)
Andrei Pricopie
08.08.2024

Fosta şefă a Justiţiei Ana Birchall, candidat la prezidenţiale, a cerut autorităţilor statului să intervin după ce presa a dezvăluit că liberalii au plătit două milioane de euro din bani publici pe sute de panouri stradale care promovează cartea prezidenţiabilului PNL Nicolae Ciucă.

"DNA, trezeşte-te!!! Curtea de Conturi şi AEP, faceţi-vă treaba!!! PNL a recunoscut, printr-un autodenunţ, că panourile care promovează cartea inexistentă a Ostaşului Ciucă, au promovat, de fapt, activitatea partidului. Ceea ce înseamnă că sutele de panouri au fost plantate ilegal în timpul campaniei electorale din mai 2024, cînd e interzis, prin lege, să afişezi mesaje politice altele decât cele prevăzute în legea 113. PNL recunoaşte că a încălcat legea, cu bună ştiinţă, minţind Autoritatea Electorală Permanentă că panourile fac reclama persoanei fizice Nicolae Ciucă şi proiectului literal-personal al lui Nicolae Ciucă.

Acum, cînd şi-au dat seama că Ostaşul este pasibil de puşcărie între 3 şi 10 ani, deturnarea banilor din subvenţii în scopuri personale plasându-l umăr la umăr cu Adrian Năstase în Trofeul Calităţii şi cu Elena Udrea în Gala Bute, liberalii s-au întors pe călcâie şi, practic, ne spun că panourile cu cartea inexistentă a lui Ciucă au fost ILEGALE. PNL ne spune că nu sunt singurii care au jucat pe cartea utilizării subvenţiilor din banii noştri, că şi USR şi AUR şi-au promovat preşedinţii prin campanii finanţate din banii publici. Este adevărat, toţi sunt la fel, absolut toţi. Mai mult, în cazul PNL vorbim despre minciună peste minciună şi ilegalitate care ascunde alte ilegalităţi", a declarat Ana Birchall.

Ea menţionează că totul este vârât sub preş de presa cumpărată de partide, "căci, să nu uităm, în numai 6 luni, televiziunile şi site-urile din buzunarul Clanului Politicienilor Corupţi au primit milioane de euro de la PNL, PSD, USR şi AUR".

PSD - 40 de milioane de lei

PNL - 36 de milioane de lei

USR - 19,7 milioane de lei

AUR - 11,4 milioane de lei

"Revin cu solicitarea ca DNA să înceapă investigaţia de urgenţă în privinţa modului cum au fost utilizate subvenţiile de către PNL, arătând astfel că este apărătorul şi aplicării legii în mod egal, pentru toţi. Demnitar sau bătrânica de la piaţă, care vinde mărar", a conchis Ana Birchall.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor