Băsescu surprinde din nou: Nu voi primi jurământul noului judecător CCR Lucian Bolcaş

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că, dacă se menţine propunerea PSD pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, a lui Lucian Bolcaş, fostul avocat al lui Adrian Năstase, va refuza să participe la ceremonia de depunere a jurământului de către acesta.

Mai mult decât atât, şeful statului a subliniat că nu va pune Palatul Cotroceni la dispoziţie, motivul fiind că un om cu mentalitatea lui Bolcaş, care dispreţuieşte statul de drept, nu are ce căuta la CCR.

“Mi se pare inadmisibil să numeşti în rândul judecătorilor Curţii Constituţionale un om cu mentalitatea lui Bolcaş, nu pot să uit dispreţul pe care îl are faţă de ţară şi are şi probleme de antisemitism demonstrate. Eu nu voi participa la ceremonia de investire a lui Lucian Bolcaş. Nu ştiu dacă absenţa mea de la acest eveniment îi va invalida mandatul. Spre exemplu, un ministru nu poate să-şi înceapă activitatea fără să depună jurământul în faţa preşedintelui pentru că acest lucru este prevăzut în Constituţie. Nu îmi dau seama dacă se aplică şi în cadrul membrilor CCR”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a adăugat: „Slavă Domnului că nefiind o obligaţie constituţională, nu vor fi sancţiuni pentru mine că nu primesc jurământul lui. Vom vedea dacă el se va simţi judecător în condiţiile în care preşedintele nu i-a primit jurământul”.

PSD l-a propus pe fostul avocat al lui Adrian Năstase, Lucian Augustin Bolcaş, pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională unde ar urma să o înlocuiască pe Iulia Moţoc, care la 18 decembrie va depune jurământul pentru a deveni judecător din partea României la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

Lucian Bolcaş a fost avocatul lui Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calităţii, în care, acesta din urmă, a primit o condamnare de 2 ani şi jumătate de închisoare.

Bolcaş, care are acum 70 de ani, a deţinut trei mandate de parlamentar, fiind senator PRM în 3 legislaturi. În 2010 a fost exclus din PRM şi s-a înscris în PSD Ilfov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne