Băsescu: Ponta are o poziţie dubioasă faţă de R. Moldova

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Adevărul Live, că în opinia lui nu este în interesul Republicii Moldova şi nici în cel al ţării noastre ca premierul Victor Ponta să aibă o poziţie dubioasă legat de Republica Moldova, aducând aminte de declaraţiile acestuia referitoare de bursele pentru studenţii moldoveni.

"Pentru mine, a fost un semnal extrem de neplăcut conferinţa făcută de Iurie Leancă cu premierul Ponta la Bucureşti, şi punerea sub semnul întrebării a numărului de burse pe care le acordăm tinerilor moldoveni. Nu mi-a plăcut deloc, mai ales că nu este nici în interesul Republicii Moldova şi nici în interesul României ca prim-ministrul României să aibă o poziţie dubioasă legat de Republica Moldova. Hai să reducem numărul de burse, hai să mai vedem ce mai putem face noi, preşedintele mai trebuie lăsat cu părerile lui, acest lucru nu ne face bine. Leancă poate să aibă ce părere vrea", a precizat preşedintele.

În ceea ce priveşte repetarea scenariului din Crimeea în Republica Moldova, şeful statului a subliniat că România în niciun caz nu va interveni militar de una singură: "Vreau să ne înţelegem cu lucrul acesta, să tăiem din capul locului varianta că România, de capul său, invadează Republica Moldova".

"Nu ne-ar conveni un astfel de scenariu aplicat în Republica Moldova", a adăugat preşedintele.

Traian Băsescu a susţinut că a remarcat că este "aproape o plăcere a politicienilor moldoveni, la vârf, să bârfească mai degrabă România, decât Federaţia Rusă".

"Este un lucru pe care trebuie să îl spunem cinstit, le-am spus şi în faţă când am avut ocazia să o fac. Abordarea politică la Chişinău este una riscantă, aceea de a menaja continuu sensibilităţile Federaţiei Ruse şi a nu spune drept în faţă, la Moscova, ce vrea, ce doreşte, cum vrea să rezolve problema transnistreană, cum vrea să evolueze mai departe în direcţia Vest, dacă este o dorinţă sinceră a politicienilor", a subliniat preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne