Papahagi: Idiot să fii să nu înţelegi că Băsescu trage înspre Atlantic, Ponta înspre Urali

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Adrian Papahagi, fostul lider PMP recent retras din formaţiune, a evidenţiat vineri, pe contul său de Facebook, direcţia externă spre care trag cei doi lideri ai ţării, premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu.

De la sfârşitul anului trecut premierul Victor Ponta anunţa noua direcţie pentru România, Rusia - China, iar lucrurile devin din ce în ce mai clare pe măsură ce trece timpul. Deja premierul Ponta intrase în centrul atenţiei când a decis să participe la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, din Rusia, în timp ce în Transnistria aveau loc abuzuri de drepturile omului la şcolile cu predare în limba română.

Acum, premierul Ponta a făcut o vizită la Ruse unde s-a întâlnit cu premierul bulgar şi cel sârb cu care a discutat şi chestiunea conflictului din Ucraina.

"Am discutat pe scurt şi criza din Ucraina şi efectul negativ pe care îl are această criză asupra acestei regiuni. Ne exprimăm speranţa că va fi un dialog între Kiev şi Moscova care va duce la găsirea unei soluţii pentru rezolvarea crizei", a declarat Ponta.

Pe de cealaltă parte, preşedintele Traian Băsescu încearcă să ocupe o poziţie cât mai puternică pentru a susţine Occidentul în dosarul ucrainean.

„La Bruxelles, Traian Băsescu face eforturi să se ralieze Poloniei, mediator major în Ucraina, şi să sprijine poziţia tranşantă a NATO, SUA şi UE. Băsescu vrea ca România să aparţină clubului filo-american. La Ruse, Victor Ponta vrea să creeze un mic Vişegrad cu prietenii Rusiei, Bulgaria şi Serbia, adică să disloce România din frontul atlantist serios (statele baltice-Polonia). Ponta se înscrie în clubul euro-asiatic şi sprijină dialogul Moscova-Kiev – nu retragerea imediată a agresorului rus, ci dialog”, a afirmat Adrian Papahagi

„Idiot să fii să nu înţelegi că Băsescu trage înspre Atlantic, Ponta înspre Urali”, a subliniat acesta.