Băsescu: Bietul mitoman a ajuns să creadă ca a fost ales de popor. Nu, dragule, eu te-am desemnat premier

Traian Băsescu vs Victor Ponta
Traian Băsescu vs Victor Ponta (Ioana Florea/Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu i-a amintit, marţi, premierului Victor Ponta, care susţine că nu vrea să îşi dea demisia din funcţia de premier pentru a nu-i trăda pe cei care l-au votat, că el a fost cel care l-a desemnat în această funcţie, nu poporul, şi îl invită să părăsească funcţia.

"Rămîn consecvent ideii că acuzaţia de conflict de interese nu este justificată, dar participarea la fals şi spălare de bani în relaţia cu Dan Şova în afacerea Rovinari - Turceni pare a fi temeinic documentată de procurori şi numai un judecător poate decide definitiv, indiferent ce eforturi mediatice s-ar face pentru a-l spăla pe Ponta cu anticipaţie de mîzga groasă a minciunii. Mincinosul naţional încearcă să ne convingă că, dacă ar demisiona, ar trăda electoratul. Bietul mitoman a ajuns să creadă şi vrea să convingă o lume întreagă că el a fost ales de popor.

Nu, dragule, pe tine nu te-a ales niciun popor, ci te-am desemnat eu pentru funcţia de PM respectînd principiul constituţional că o alianţă care a cîştigat alegerile cu 68% poate propune premierul. Acum nici măcar alianţa USL care a câştigat alegerile nu mai există, deci tu cam vii de nicăieri la Palatul Victoria. Nu îndrăzni să mai vorbeşti de legitimitate cînd alianţa, dar şi înţelegerea politică ce te-a propulsat au dispărut. Între timp, ai devenit şi singurul PM din Europa urmărit penal.", a scris, pe Facebook, Traian Băsescu.

În concluzie, fostul preşedinte i-a transmis lui Ponta că nu poporul l-a făcut prim-ministru, ci el l-a desemnat pentru această funcţie, iar Parlamentul a aprobat propunerea sa.

"De aceea, te rog, trădează-mă pe mine, care te-am desemnat, demisionînd şi nu trăda interesele ţării tale rămînînd în funcţie", a mai precizat Traian Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.