Tăriceanu, posibil înlocuitor pentru Ponta la şefia Executivului?

30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta (Epoch Times România)

Deşi nu se consideră de neînlocuit, Victor Ponta susţine că demisia sa din funcţia de premier, urmată de venirea la guvernare a celor care au condus România înainte de 2012, adică "Ungureanu, Predoiu, Boagiu, Ialomiţianu, toată gaşca", ar fi pur si simplu o trădarea ca celor care l-au votat. Dacă înlocuitorul său ar fi din partea USL, spre exemplu Călin Popescu Tăriceanu, atunci lucrurile ar sta altfel.

Întrebat la postul Antena 3, dacă s-a gândit în această perioadă la o eventuală demisie, Victor Ponta a precizat că "la Guvern, lucrurile stau în felul următor: în primul rând, nu că sunt de neînlocuit, nimeni nu e de neînlocuit, dar sunt nişte proiecte pe care le-am pus în aplicare şi pe care trebuie să le duc la bun sfârşit".

"Eu am fost votat, împreună cu Crin Antonescu, ca să guvernăm, dar am fost şi votaţi ca să nu mai ajungă ăia pe care i-am dat jos, adică Ungureanu, Predoiu, Boagiu, Ialomiţianu, toată gaşca. Păi, eu, dacă îmi dau demisia de la Guvern, înseamnă că dau ţara celor care au distrus-o înainte. Şi după aia ce facem, iarăşi venim şi muncim trei ani jumate ca să dăm înapoi oamenilor pensiile, salariile, TVA, toate celelalte lucruri... aia ar fi o trădare, categoric, a celor care m-au votat", a adăugat Victor Ponta, citat de Mediafax.

În cazul în care ar fi înlocuit de cineva din fostul USL, "revin la ceea ce v-am mai spus despre echipă, nu trebuie să fiu eu căpitan". Premierul a explicat că "va susţine întotdeauna pe cineva care a candidat ca USL şi care pune în aplicare ceea ce a promis USL".

Solicitat să dea exemplu de o persoană pe care ar susţine-o în cazul în care ar decide să se retragă, premierul a adus în discuţie numele lui Călin Popescu Tăriceanu.

"Da, Călin Popescu Tăriceanu, dar nu e un secret, am spus-o anul trecut. Nu vreau să înceapă speculaţiile din chestia asta, domnul Tăriceanu e preşedintele Senatului, un preşedinte de Senat foarte bun şi foarte onorabil pentru România. (...) Să nu credeţi că am ajuns la concluzia că numai eu pot să fiu prim-ministru, nu, nici vorbă de aşa ceva, a subliniat Victor Ponta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne