Băsescu: Nu am niciun dubiu că Ponta a cerut partidului să-l protejeze pe Şova. Acolo s-au falsificat probe

Palatul Cotroceni, ceremonis de decorare a domnului Hans Gert Pottering, preşedintele Fundaţiei ” Konrad Adenauer” de către Preşedintele României, Traian Băsescu
Palatul Cotroceni, ceremonis de decorare a domnului Hans Gert Pottering, preşedintele Fundaţiei ” Konrad Adenauer” de către Preşedintele României, Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că, deşi el nu este de acord cu aşa-zisul conflict de interese de care este acuzat Victor Ponta, a atras atenţia de ani de zile că premierul şi colegul lui din PSD, Dan Şova, au făcut afaceri ilegale la Turceni - Rovinari, bazate pe trafic de influenţă.

"Eu am fost adversarul acelei aşa-zise incompatibilităţi, dar de ani de zile susţin faptul că Ponta şi Şova au făcut afaceri ilegale la Rovinari-Turceni bazate pe trafic de influenţă. Iată că acum se întâmplă. Nu am niciun dubiu că Ponta şi Şova au responsabilităţi în afacerea Rovinari-Turceni, cum nu am niciun dubiu că Ponta a cerut partidului să-l protejeze pe Şova, acolo s-au falsificat probe, ori Ponta se pare ca este părtaş la această falsificare de probe de către cabinetul lui Şova.

De asta mi se pare nelalocul ei descoperirea de incompatibilitate care e subţire ca argumente când de fapt e afacerea Turceni - Rovinari, este cazul votului în dispora care de fapt a fost obstrucţionat cu ştiinţă şi cu instrucţiunile prim-ministrului, este cazul Rompetrol, sunt destule. Justiţia nu are nevoie să intre în relaţia cu Ponta în lucruri mărunte şi care sunt greu de susţinut", a declarat luni Traian Băsescu, citat de Hotnews.ro.

În opinia lui Traian Băsescu, premierul Victor Ponta trebuie să îşi dea demisia din fruntea Guvernului pentru că nu are nicio altă soluţie.

"Cred că abordarea lui Ponta nu poate fi decât una corectă legată de demisia sa din fruntea Guvernului. Nu are altă soluţie. Trebuia să facă acest lucru de la bun început, de când i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile legate de parteneriatul dintre cabinetul lui Şova şi cabinetul lui. A lungit lucrurile şi le-a încurcat creând şi o criză politică. Acum, în opinia mea, fiecare minut în care nu îşi anunţă demisia este o eroare", a mai precizat Traian Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne