Mesaj cu dedicaţie de la Victoria Nuland pentru proaspăt inculpatul Victor Ponta?

Victoria Nuland, secretarul de stat al SUA pentru politici europene şi eurasiatice.
Victoria Nuland, secretarul de stat al SUA pentru politici europene şi eurasiatice. (MASSOUD HOSSAINI/AFP/Getty Images)

La foarte scurt timp de la inculparea premierului Victor Ponta în dosarul Şova, Ambasada SUA la Bucureşti a postat pe contul său de Facebook un mesaj al Victoriei Nuland, asistentul Secretarului de Stat al SUA, care face referire la problema corupţiei din ţara noastră.

"În România avem un parteneriat prin care pregătim procurorii să identifice, să investigheze şi să trimită în judecată cazurile de corupţie. Corupţia rămâne o problemă în această regiune. Slăbeşte democraţiile, creşte şomajul şi tulburările civile.

Deschide vulnerabilităţi pe care autocraţii, statele petrolifere şi extremiştii violenţi le exploatează, deschizând uşi prin care cumpără politicieni, subminează guvernarea democratică şi statul de drept. Pentru a limita acţiunea forţelor anti-democratice, SUA angajează un parteneriat cu Europa Centrală şi de Est în Emerging Donor Challenge Fund".

Procurorii DNA au dispus astăzi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de premierul Victor Ponta sub acuzaţia de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălare de bani. Mai mult, bunurile mobile şi imobile al premierului au fost puse sub sechestru de instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne