Bank of China, prima bancă asiatică implicată direct la stabilirea preţului aurului în Londra
alte articole
Intercontinental Exchange (ICE) a anunţat marţi la Londra că Bank of China a primit aprobarea Agenţiei de Administrare a ICE (IBA) pentru a participa la licitarea aurului care este folosită pentru a determina preţul LBMA al aurului (London Bullion Market Association), un preţ de referinţă acceptat în întreaga lume.
Bank of China devine prima bancă din Asia direct implicată în stabilirea preţului la aur la Intercontinental Exchange din Londra (ICE), prin conectarea la platforma de licitaţie electronică Loco Londra (LBMA Gold Price), potrivit website-ului Want China Times.
Participare directă
Piaţa de aur de la Londra este centrul mondial de stabilire a preţului la aur. Preţul LBMA este acceptat pe plan internaţional, utilizat pe scară largă în procesul de decontare a tranzacţilor, în tranzacţiile dintre producători, consumatori şi instituţiile financiare şi este, de asemenea, preţul de referinţă pentru contractele tranzacţionale ale mai multor instrumente financiare derivate ale pieţei de aur.
Din martie 2015, Agenţia de management (IBA) a ICE a lansat, oficial, platforma electronică de licitaţie LBMA, care înlocuieşte mecanismul vechi de stabilire a preţului la aur care a început să funcţioneze din anul 1919.
Finbarr Hutcheson, preşedintele IBA, a susţinut într-o declaraţie: “Suntem încântaţi să primim Bank of China la licitarea aurului. Creşterea volumelor zilnice, cuplată cu intensificarea participării [naţiunilor] din jurul globului, demonstrează suportul puternic pentru guvernarea independentă şi monitorizarea pe care am implementat-o pentru a genera transparenţă şi încredere în procesul de stabilire a preţului aurului.”
Prima bancă asiatică
Sun Yu, manager general al filialei londoneze a Bank of China şi directorul general al Bank of China (UK) Limited, a declarat că BoC este mândră să devină prima bancă chineză şi asiatică care va participa direct la stabilirea preţului aurului.
“În ciuda faptului că este cel mai mare consumator şi producător de aur al lumii, China nu a jucat niciodată un rol major în stabilirea preţului global la aur”, a declarat Sun Yu.
BoC va consolida legătura dintre piaţa internă chineză şi pieţele din străinătate, făcând ca preţul internaţional al aurului să reflecte mai bine cererea şi oferta din China şi, în acelaşi timp, va promova internaţionalizarea pieţei chineze de aur, a adăugat el.
Analiştii din domeniul industriei aurului bănuiesc ca Beijing-ul ar avea peste 30 de mii de tone de aur, majorirarea achiziţionate neoficial în ultimii ani. În anul 2013 China ar fi cumpărat uriaşa cantitate de 2 mii de tone, cu mult peste cifra anunţată oficial.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.