Potrivit hotnews, sechestrul a fost dispus pentru recuperarea unui prejudiciu estimat la peste 23 de milioane de lei, produs prin săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, într-un dosar vizând fapte de corupţie în acordarea unor contracte de achiziţii publice. DNA a instituit sechestru şi pe bunuri aparţinând celorlalţi inculpaţi în respectivul dosar.
Averea primarului municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, pusă sub sechestru de DNA
alte articole
În cazul primarului PSD Tudor Pendiuc au fost puse sub sechestru toate bunurile mobile şi imobile aflate în posesia acestuia, până la acoperirea sumei de 23.488.911 lei. În cazul fiicei sale, Ema Pendiuc, sechestrul a fost instituit până la acoperirea sumei de 475.812 de lei.
Procurorii au mai dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului, până la concurenţa sumei de 23.488.911 lei pe toate bunurile mobile şi imobile aflate în proprietatea oamenilor de afaceri Vişoiu Valentin şi Barbu Florin Şerban, inculpaţi şi ei în dosar. În cazul altor doi inculpaţi, oamenii de afaceri Constantin Scarlat şi Gheorghe Vasai, a fost pus sechestru pe acţiuni şi părţi sociale deţinute la mai multe firme, până la concurenţa sumei de 23.488.911 lei.
În acelaşi dosar a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului pe 40 de autobuze aflate în proprietatea firmei CNCD, custode al bunurilor fiind desemnată societatea Consiliului Local Piteşti, Publitrans 2000, care le va putea folosi în continuare pentru a asigura transportul public de persoane în municipiu.
Sechestrul a fost dispus pentru a se evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor care ar putea servi la garantarea reparării pagubei produse prin săvârşirea infracţiunilor cercetate în dosar, au informat procurorii.
Folosindu-se de pretextul inexistenţei fondurilor publice necesare achiziţionării celor 80 de autobuze, Pendiuc a făcut demersuri în vederea încherii, executării şi prelungirii unui contract de asociere în participaţiune între SC Publitrans 2000 SA şi societăţile CNCD SA şi Girexim Universal SA, în condiţiile în care cele două firme private erau obligate să deţină autobuzele în proprietate, însă ele le-au achiziţionat în leasing, cu puţin timp înainte de încheierea contractului, achitând ratele din încasările provenite ca urmare a contractului de asociere.