Primarul Piteştiului şi trei oameni de afaceri arestaţi preventiv. Fiica primarului, sub control judiciar

(photos.com)

Tudor Pendiuc, primarul PSD al municipiului Piteşti, a fost arestat preventiv sâmbătă, în dosarul de corupţie legat de atribuirea şi prelungirea unui contract privind transportul public local, în baza unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

În acelaşi dosar, s-a mai decis arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a trei oameni de afaceri - Valentin Vişoiu, Constantin Scarlat şi Gheorghe Văsîi - în timp ce pentru fiica primarului, fosta realizatoare TVR Emanuela Elena Pendiuc, şi Florin Şerban Barbu s-a dispus măsura controlului judiciar.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Primarul PSD-ist al Piteştiului Tudor Pendiuc a fost reţinut, joi, de procurorii DNA, într-un dosar vizând fapte de corupţie în acordarea unor contracte de achiziţii publice, prejudiciul în dosar fiind estimat la aproximativ 1 milion de euro.

Edilul piteştean este suspectat de abuz în serviciu şi luare de mită, vizând iniţierea unui proiect de modernizare a serviciului public de transport local de călători în municipiul Piteşti, au declarat surse judiciare.

Mita luată de Pendiuc ar fi constat într-un apartament într-o zonă rezidenţială din Bucureşti pe numele fiicei sale, Ema Pendiuc, în valoare de aproximativ 130.000 de euro, potrivit B1 TV.

Procurorii DNA au arătat, în ordonanţele de reţinere, că societatea de transport public local din Piteşti, SC Publitrans 2000 SA, deţinută în totalitate de Consiliul Local Piteşti, trebuia să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, ce urmau să fie achiziţionate de Consiliul Local.

Primarul Tudor Pendiuc, folosindu-se de pretextul inexistenţei fondurilor publice necesare achiziţionării celor 80 de autobuze, a făcut demersuri pentru a fi încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere în participaţiune între SC Publitrans 2000 SA şi societăţile CNCD SA şi Girexim Universal SA.

Pendiuc este acuzat de abuz în serviciu pentru încheierea cu cele două firme, derularea şi prelungirea contractului de achiziţie publică de asociere în participaţiune, fapte comise în perioada 2007-2014, împreună cu Valentin Vişoiu, Constantin Scarlat şi Gheorghe Văsîi.