Profil de preşedinte: "Decât să fiu mârlan mai bine pierd" (VIDEO)

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Material video pe pagina originală Epoch Times

Criticat adesea pentru faptul că nu l-a atacat mai virulent pe Ponta în timpul dezbaterilor electorale, în condiţiile în care scandalurile de corupţie în care sunt amestecaţi liderii PSD-ului, în frunte cu "tata socru", îi oferea muniţie din plin, Iohannis s-a autodefinit vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, drept un om care preferă să piardă decât să fie mârlan:

"Decât să fiu mârlan mai bine pierd" a declarat vineri prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, întrebat fiind de ce a evitat să facă "atacuri la familie" chiar dacă asta l-a făcut să piardă.

Având o mină caldă şi deschisă, liberalul pe care mulţi l-au acuzat că este "prea neamţ", prea monoton şi prea rigid, a evitat atacurile de natură personală la adresa contracandidatului său Victor Ponta. Rugat să definească într-o propoziţie diferenţa fundamentală între el şi Ponta, prezidenţiabilul ACL a refuzat răspunsul, pentru a nu fi catalogat drept arogant:

"Prefer să nu răspund, singurul răspuns pe care aş putea să-l dau v-ar putea induce o notă de aroganţă şi prefer să nu-l dau.", a declarat Iohannis.

Fără ca "neamţul" Iohannis să facă vreun efort, diferenţa între el şi contracandidatul său la preşedinţie a devenit (şi mai) evidentă în momentul când la întrebarea jurnaliştilor privind cunoaşterea imnului naţional (în contextul în care anterior, Victor Ponta, candidat "mândru că este român", rugat să recite prima strofă a imnului s-a încurcat), Iohannis a cântat impecabil şi cu simţire primă strofă din imn.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne