Legea amnistiei şi graţierii, un proiect cu "va urma"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a declarat joi că proiectul Legii amnistiei şi graţierii va fi reintrodus pe ordinea de zi a Camerei şi respins prin vot DUPA alegerile prezidenţiale, relatează postul B1 Tv. Zgonea a precizat că a discutat deja subiectul cu premierul Victor Ponta.
Valeriu Zgonea (Epoch Times România)
Loredana Diacu
14.11.2014

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a declarat joi că proiectul Legii amnistiei şi graţierii va fi reintrodus pe ordinea de zi a Camerei şi respins prin vot DUPA alegerile prezidenţiale, relatează postul B1 Tv. Zgonea a precizat că a discutat deja subiectul cu premierul Victor Ponta.

"Vorbind cu primul ministru mi-a spus că după ce se termină această perioadă de campanie electorală eu cred că trebuie să luăm această decizie şi să respingem acest proiect odată pentru totdeauna, astfel încât dacă vrem să iniţiem un proiect de amnistie şi graţiere pe principiile europene moderne el trebuie să fie iniţiat doar de Ministerul Justiţiei.", a declarat Zgonea în cadrul unei emisiuni de la Focus TV Buzău.

Declaraţiile lui Valeriu Zgonea vin pe fundalul criticilor ce i-au fost aduse premierului Ponta pentru refuzul PSD-ului de a repune în dezbatere controversatul proiect de lege al amnistiei şi graţierii, special pentru a fi respins. Miercuri, în timpul dezbaterii electorale de la postul B1 TV, Iohannis i-a lansat lui Victor Ponta provocarea de a convoca Parlamentul pentru a respinge acest proiect şi pentru a da undă verde arestării tuturor parlamentarilor corupţi (nu mai puţini de 38, conform listei citite de Iohannis la B1). Ponta a parat provocarea adresându-i acuze lui Iohannis şi ACL.

Ulterior dezbaterii, fostul premier Adrian Năstase (cel căruia Ponta îi datorează ascensiunea sa pe scena politica) şi-a sfătuit "pupilul" să accepte provocarea şi să-i spună DA lui Iohannis, reamintindu-i că "Parlamentul are dreptul de a relua acest subiect, cu un nou proiect de lege (iniţiativă legislativă) într-o altă sesiune", idee pe care, de altfel, o transmite şi Zgonea la Buzău.

Reamintim că numeroşi parlamentari PSD precum şi baroni locali marcanţi ai acestui partid sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie, printre aceştia numărându-se inclusiv socrul lui Ponta, Ilie Sârbu, implicat în dosarul retrocedărilor de păduri alături de Viorel Hrebenciuc, arestat deja preventiv în acest dosar.

Pe rolul instanţelor de judecată sau în instrumentare la DNA au dosare zeci de grei ai PSD-lui precum vicepremierul Liviu Dragnea, judecat pentru fraudarea referendumului din 2012, Radu Mazăre, primar al Constanţei acuzat de retrocedări ilegale şi de luare de mită, Ecaterina Andronescu fost ministru şi stâlp al PSD implicată în dosarul Microsoft, Şerban Mihăilescu în acelaşi dosar, Dan Şova, fost ministru şi apropiat al premierului acuzat că a spoliat complexele energetice Rovinari şi Turceni şi că a complotat cu Hrebenciuc pentru un proiect legislativ vizând exonerarea de răspundere a şefilor de partide pentru o serie de fapte penale, primarul Piteştiului Pendiuc, preşedintele CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu, puternicul preşedinte al CJ Prahova Mircea Cosma şi fiul său, deputat PSD Vlad Cosma, Adrian Duicu, baronul de Mehedinţi care potrivit DNA a făcut trafic din biroul lui Victor Ponta, baronul de Buzău Bunea Stancu precum şi alţi aleşi locali acuzaţi că au folosit dicreţionar bugetele publice pe care le administrau.

Toţi aceştia sunt suţinători ai candidaturii lui Victor Ponta şi ar beneficia direct de o lege a aminstiei şi graţierii, în eventualitatea că ar fi condamnaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor