Lider NR: Palmă pe obrazul Diasporei. Ponta a numit un ministru din cadrul sistemului securisto-comunist

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

"A trecut prea uşor, şi sunt supărat, informaţia că domnul prim-ministru Victor Ponta l-a numit în înalta poziţie de ministru pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni pe fiul unui colonel de securitate", scrie prim-vicepreşedintele formaţiunii Noua Republică, George Mioc, în cadrul unui comentariu postat pe contributors.ro.

"Eu trăiesc de prea multă vreme în SUA ca să nu înţeleg principiile unei democraţii şi a statului de drept: copiii nu răspund pentru relele fapte ale părinţilor. Problema este ca domnul Angel Tîlvar, deputat PSD de Vrancea, a avut o carieră politică bazată tocmai pe faptul că tatăl său a fost ofiţer de securitate şi, după decembrie 1989, a făcut parte din cercul de sprijin al unuia din cei mai toxici preşedinţi de consiliu judeţean, domnul Marian Oprişan (pe care CNSAS l-a deconspirat în anul 2008 ca fiind turnător al Securităţii ce purta numele conspirativ de Renato)", a precizat George Mioc.

Liderul NR a explicat că s-a documentat înainte de a scrie acest comentariu, şi a observat că Tîlvar Jr. se remarcă printr-o "însăilare de texte propagandistice, scrise în limbajul de lemn din anii comunismului", cariera politică a acestuia fiind una "inodoră, incoloră şi insipidă." De altfel, acesta nu are nicio legătură cu Diaspora.

"Cred că numirea domnului Angel Tîlvar în înalta funcţie de ministru pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni este răzbunarea meschină, insulta supremă a domnului Ponta către cei 338.373 de români din Diaspora care, la 16 noiembrie, au votat cu Klaus Iohannis. De fapt, este mai mult: este o palmă pe obrazul sutelor de mii de români care au protestat pentru că domnul Ponta nu i-a lăsat să voteze, dar care prin strigătele lor au declanşat scânteia care a adus la urne, în România, milioane de alegători", scrie George Mioc.

"Nu cred că românii din Diaspora vor accepta să dialogheze cu un delegat al sistemului securisto-comunist. Numirea sa, la 16 decembrie 2014, la exact 25 de ani de la declanşarea revoluţiei anticomuniste, jigneşte memoria celor peste 1.000 de oameni care în acele zile şi-au dat viaţa pentru a înlătura regimul instaurat de PCR şi de Securitate", a subliniat acesta.

George Mioc recunoaşte că are o hipersensibilitate la tot ceea ce este legat de Securitate, în contextul în care a făcut închisoare politică pentru simplul fapt că dorea să fie liber.

"Mai toţi cei care am reuşit să părăsim România înainte de 1990 am trecut, într-o formă mai mult sau mai puţin dură, prin ghearele Securităţii. Nu ni se poate cere să uităm. Suntem revoltaţi că un personaj ca Ion Iliescu a scăpat nepedepsit. Suntem revoltaţi că în România nu a avut loc un proces de lustraţie şi călăii nu au fost pedepsiţi. Suntem revoltaţi când vedem că ţara este controlată de foştii torţionari, care au făcut avere furând statul şi care îşi trimit reprezentanţii în înalte funcţii politice", a afirmat acesta.

Pentru a citi articolul integral intraţi pe http://www.contributors.ro/editorial/o-ultima-palma-a-domnului-ponta-pe-obrazul-diasporei/ aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne