Atrocităţi dincolo de titlurile editorialelor din China
focus
alte articole
Asociaţia Falun Gong din Washington a susţinut o conferinţă de presă pe 17 august pentru a cere mass-mediei, guvernelor şi publicului să fie sceptic în privinţa explicaţiilor mass-mediei despre recentele evenimente care au zguduit China. În cadrul conferinţei s-a afirmat că în spatele titlurilor de pe prima pagină a ziarelor se ascund crime şi alte atrocităţi de nedescris, pe care actuala conducere comunistă refuză să le recunoască şi pe care mass-media occidentală le descrie cu superficialitate.
Procesul lui Gu Kailai - soţia oficialului demis Bo Xilai - uciderea omului de afaceri britanic Neil Heywood în luna noiembrie a anului trecut, căutarea de refugiu de către fostul şef al poliţiei Wang Lijun la Consulatul Statelor Unite de la Chengdu în februarie, precum şi căderea în dizgraţie a lui Bo Xilai, văduvit de puterea sa şi anchetat pentru violarea regulilor disciplinare în luna martie – totul pare opac. Motivaţiile actanţilor se află în obscuritate.
„Motivul real al uciderii lui Heywood a fost că acesta era implicat în recoltarea de organe de la practicanţi Falun Gong şi în exportul trupurilor acestora, menite a fi folosite în expoziţii de cadavre”, a afirmat Terri Wu, reprezentant al Asociaţiei Falun Dafa din Washington.
Terri Wu a tras această concluzie în baza informaţiilor raportate de către sursa The Epoch Times în articolul din 8 august, „Adevăratul motiv pentru care Gu Kailai l-a ucis pe omul de afaceri britanic Neil Heywood”. Sursa afirmă că Heywood fusese implicat alături de Bo Xilai şi Gu Kailai în afacerea recoltării de organe din provincia Liaoning şi începuse să mai spună altor oameni despre această implicare.
Terri Wu a spus că explicaţia oficială a motivului pentru care Gu Kailai l-a ucis pe Heywood - partenerul de afaceri şi prietenul său - a fost acela al dezacordurilor în afaceri şi al temerii că Heywood i-ar face rău fiului ei. Pentru cei ce cunosc puterea şi natura de tip mafiot a familiei Bo Xilai, această explicaţie nu stă în picioare. Nimeni, şi, în mod cert, niciun britanic din China nu ar îndrăzni să ameninţe siguranţa fiului lui Bo şi Gu, a declarat Wu pentru The Epoch Times.
Informaţia provenită de la sursa Epoch Times este în consonanţă cu datele deja cunoscute despre ascensiunea din cariera lui Bo Xilai, care a fost primar al oraşului Dalian în anul 2000 şi, apoi, guvernator al provinciei Liaoning, unde torturile şi uciderea practicanţilor Falun Gong au fost neobişnuit de crunte.
Pe parcursul acestei perioade s-au înfiinţat două fabrici în Dalian, provincia Liaoning, menite conservării corpurilor umane. The Epoch Times a scris în reportaje că „una dintre companii era cea mai importantă fabrică de mumificare umană din lume”.
Sursa The Epoch Times afirmă că trupurile aparţin, în majoritatea lor, practicanţilor Falun Gong ucişi. Datele obţinute de către The Epoch Times nu indicau faptul că fabricile ar fi cunoscut originea cadavrelor. Birourile de securitate publică şi instanţele de judecată au fost implicate în colectarea trupurilor şi vânzarea lor către fabricile de mumificare. Membrii familiilor practicanţilor omorâţi nu puteau revendica trupurile, din cauza unei ambiguităţi din legile chineze.
Poziţia oficială a lui Bo Xilai a permis ca afacerea să reuşească. Gu Kailai s-a ocupat de latura comercială a afacerii pe plan internaţional, fiind asistată de către Heywood. Aceştia au făcut o avere imensă din traficul cu organe şi trupuri omeneşti.
Terri Wu a solicitat comunităţii internaţionale, guvernelor şi mass-mediei să investigheze crimele rezultate din recoltarea de organe pe viu şi vânzarea trupurilor victimelor.
Chunmei Ma a oferit o serie de dovezi personale în cadrul acestei conferinţe de presă privind recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong. Ma, în vârstă de 43 de ani, provenită din oraşul Liaoyuan (provincia Jilin) din nord-estul Chinei, a fost arestată pe 16 noiembrie 1999 în Piaţa Tiananmen şi apoi a fost trimisă la Heihuizi, Lagărul de Muncă Forţată pentru Femei din Changchun (provincia Jilin), pentru că făcuse apel la guvernul de la Beijing pentru oprirea persecutării Falun Gong.
The Epoch Times a făcut reportaje făcînd cunoscute torturile aplicate lui Ma în luna iulie a anului 2011. Ma şi-a descris din nou chinurile îndurate prin tortură, inclusiv cele referitoare la folosirea de bastoane electrice, care i-au provocat şocuri şi arsuri ale pielii, precum şi la bătăile suferite. Odată, a fost încătuşată timp de trei zile pe „Patul Morţii, un pat metalic care întinde membrele în patru direcţii. Nu i s-a oferit deloc apă în timpul acelor trei zile.
Chunmei Ma a spus, în cadrul conferinţei de presă, că a fost luată de la lagărul de muncă şi dusă la un spital de stat pentru a i se face o biopsie a măduvei oaselor. A refuzat să semneze documentele de consens cerute la spital. Cu două zile mai târziu, a fost readusă la spital, unde a refuzat din nou să semneze formularul de consens. Mai târziu, a aflat de la alţi practicanţi că biopsia măduvei oaselor este utilizată pentru testarea compatibilităţii de ţesuturi.
Dr. Crystal Fang, medic din Philadelphia, a făcut aluzie la Jurământul lui Hipocrat în timpul conferinţei, care afirma că medicii nu au voie să le facă rău pacienţilor lor. Dr. Fang a fost oripilată la aflarea „abuzurilor legate de operaţiile de transplant din China. A spus că medicii asemenea ei „sunt dedicaţi naturii sacre a medicinei”.