Hong Kong-ul pare slab în faţa hărţuirii Falun Gong

O persoană afiliată cu Asociaţia de Sprijin pentru Tineret din Hong Kong ţine în mână un cuţit, într-un incident ăn care grupul a ameninţat aderenţii Falun Gong
O persoană afiliată cu Asociaţia de Sprijin pentru Tineret din Hong Kong ţine în mână un cuţit, într-un incident ăn care grupul a ameninţat aderenţii Falun Gong (The Epoch Times)

Partidul Comunist Chinez (PCC) a înfiinţat un grup special pentru a hărţui practicanţii unei căi spirituale în Hong Kong, acest lucru atrăgând recent critici.

Autointitulându-se “Asociaţia pentru protecţia tinerilor din Hong Kong”, acest grup s-a documentat despre legăturile cu oficialii PCC care se ocupă de “frontul unificat“şi anume cu monitorizarea, izolarea şi lupta cu inamici politici.

In Hong Kong, acest grup hărţuieşte şi încearcă să intimideze practicanţii Falun Gong - Falun Gong este o practică spirituală persecutată în China din 1999. Practicanţii expun regulat postere pentru a alerta turişti din China în legătură cu violenţele autorităţilor împotriva acestei practici.

Preşedintele Partidului Democrat din Hong Kong, Albert Ho, a declarat pentru postul de radio Sound of Hope: “Asociaţia pentru protecţia tinerilor din Hong Kong şi-a îndreptat ţinta către anumite acţiuni Falun Gong cu planuri bine puse la punct; modalităţile lor includ hărţuiri şi ameninţări. Cred că acest lucru este inacceptabil în Hong Kong unde oamenii pot vorbi liber şi pot avea orice credinţă vor.

Un articol publicat pe 8 august în Next Magazine a prezentat o discuţei detaliată despre activităţile asociaţiei incluzând un incident în iulie când un individ afiliat grupului a scos un cuţit la un loc pentru prezentarea Falun Gong, în încercarea de a intimida un voluntar Falun Dafa. După ce incidentul a fost adus în discuţie, poliţia nu a intervenit.

Asociaţia este condusă de Lim Kwok-on(Lin Guo-an în mandarină), membru (sau fost membru) al partidului pro-comunist Alianţa Democratică pentru Îmbunătăţirea şi Progresul Hong Kong-ulu i(ADI) şi în prezent este Consilier Special la Conferinţa Poporului pentru Consultarea Politică în oraşul Jinggangshan, provincia Jiangxi, conform relatărilor din Next Magazin.

Albert Ho a descris incidentul ca “un act de intimidare violentă”. El a spus că poliţia ar trebui să explice motivul pentru care nu a pornit investigaţiile.

Lee Wing, membru în Consiliul Legislativ din Hong Kong a spus că poliţia trebuia să fie mai activă în astfel de cazuri.

“Cred că poliţia ar trebui să protejeze în mod real practicanţii Falun Gong, altfel aşa numitul drept la liberă exprimare şi libertate culturală în Hong Kong este desfiinţat", a spus el într-un interviu pentru Sound of Hope, principalul post de radio care emite în chineză.

El a spus că este alarmant că regimul comunist intimideaza grupuri şi consideră acest lucru ca fiind neconvenabil în Hong Kong.

Regimul “a început să folosească un număr de organizaţii pentru a hărţui diferite organizaţii non-guvernamentale, incluzând hărţuirea de săptămână trecută a unei media independente, a Falun Gong şi a unei părţi civile democrate în Hong Kong. Acesta solicită atenţia noastră specială. Ar trebui anunţată poliţia de fiecare dată când ceva se întâmplă, trebuie să stăm uniţi împotriva comportamentelor nerezonabile, ilegale şi opresive".

Profesorul universitar de ştiinţe politice Joseph Yu-shek de la Universitatea din Hong Kong, a spus că a crescut numărul încercărilor "de a vopsi Hong Kong-ul în roşu".

El a adăugat: "Este un semn alarmant. Ar trebui să fim în alertă".