Antonescu iese la atac şi acuză PSD de lăcomie

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

Preşedintele liberalilor Crin Antonescu a declarat, luni seară, în cadrul unei emisiunii pe B1 Tv, că PSD-ul lui Ponta începe să semene din ce în ce mai mult cu PSD-ul de dinainte de 2004, şi vrea să ţină PNL-ul la guvernare, dar doar poziţie marginală, dependentă şi de semivasalitate.

„Când am format USL-ul, a fost o înţelegere între mine şi proaspătul lider al PSD-ului, Victor Ponta. Am spus atunci că, ştiind bine istoria recentă, ştim ce a fost şi ce este PSD-ul, cu rele şi bune, ştim prin ce a trecut cu bune şi rele PNL, ştim ce ne aduce împreună, deşi totul ne desparte profund. De asemenea, chiar dacă PSD-ul era şi este un partid mai mare decât PNL, ideea de paritate a fost nu doar una aritmetică, ci una simbolică. Am spus că e o mare coaliţie în care voi aveţi nişte valori, principii, de stânga, noi de dreapta, să vedem cum le putem armoniza. Criza constă în faptul că eu şi colegii mei constatăm din ce în ce mai mult, cu fiecare zi ce trece, PSD-ul lui Victor Ponta începe să semene cu oarecare lăcomie cu PSD-ul de dinainte de 2004”, a declarat Crin Antonescu.

Liderul PNL a explicat că liberalii şi-au asumat riscuri prin participarea la USL, subliniind că actuala criză se datorează faptului că s-au schimbat termenii iniţiali, precum şi a faptului că Victor Ponta vrea să ţină PNL-ul la guvernare, dar într-o poziţie marginală, dependentă şi de semivasalitate.

„Am sentimentul că domnul Ponta doreşte să ţină PNL la guvernare, dar într-o poziţie marginală, dependentă şi de semivasalitate. Ceea ce nu este acceptabil din niciun punct de vedere. Asta vrea sau asta vrea să mă lase să înţeleg”, a adăugat Antonescu.

Referitor la noua alianţă nou înfiinţată Uniunea Social Democrată (USD), formată din PSD, PC şi UNPR, Crin Antonescu este de părere că aceasta încalcă protocolul USL în mod clar.

„Au decis să candideze împreună, să îşi pună numele USD, nu au ţinut cont de acest lucru. Pentru noi sunt importante când intră în vigoarea CNAS-ul, când se întâmplă ceva cu Oltchim. Noi am făcut nişte mutări ca să întărim acest Guvern şi să vii să pui în discuţie dreptul PNL, înseamnă că este deranjat de personalitatea lui Klaus Iohannis sau că este deranjat de faptul că PNL vrea să se bucure de drepturile ce le are. Nu este un ultimatul, este o declaraţie, doreşti în continuare un Guvern cu PNL, ăştia sunt oamenii, ai spus că sunt OK, pune-i unde trebuie, chiar dacă trebuie să mergem o oră în Parlament pentru acest lucru”, a precizat Antonescu.

Antonescu a adăugat faptul că formaţiunea condusă de el nu a fost niciodată favorita trustului de presă aflat sub conducerea lui Dan Voiculescu. Acesta a adăugat că este nemulţumit de linşajul politic desfăşurat de trustul Intact, dar a subliniat că nu îşi va schimba deciziile pentru că se supără Antena 3.

„Alianţa cu ACD nu am făcut-o pentru ca Antena 3 să sprijine PNL. ACD, înţelegerea cu PC, a fost un artificiu politic pentru a putea amenaja paritatea între PSD şi noi. PC trebuia să fie undeva, erau la PSD. Trebuiau să fie pentru ca şi eu sunt în această alianţă. Se putea şi fără ei, dar atunci USL făcea un efort de a realiza o coaliţie cât mai largă. În USL intrase şi UNPR care susţinuse straşnic şi Guvernul Boc şi pe domnul Blaga. A fost făcută însă pentru paritate. PNL nu a fost niciodată un partid favorit Antenei 3 în detrimentul PSD. Este decizia lor, ceea ce este clar pentru mine că niciodată nu am depins de un post de televiziune sau de unii jurnalişti”, a precizat liderul liberal.

Întrebat de prezenţa lui Dan Voiculescu la unele dintre şedinţele USL, Antonescu a replicat: „A participat Daniel Constantin, uneori a venit şi Dan Voiculescu. Nu în momente importante. Sentimentul meu este că domnul Daniel Constantin a fost întotdeauna un om al lui Victor Ponta, nu al lui Dan Voiculescu”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne