Antonescu, despre decizia de a crea USL, o alianţă greu de justificat

Crin Antonescu şi Victor Ponta
Crin Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Fostul preşedintele al PNL Crin Antonescu a declarat sâmbătă, în faţa colegilor săi din Congres, că proiectul USL a fost o necesitate la vremea şi în circumstanţele respective, decizie pe care, în virtutea funcţiei pe care a ocupat-o, şi-o asumă, relatează B1 Tv.

„A fost o decizie foarte grea, aceea de a constitui o alianţă fără precedent în istoria politicii din România, o alianţă greu de explicat, de justificat, de construit, dar nu mai puţin necesară pentru că era cerută de o mare parte a opiniei publice, inclusiv de o mare parte a electoratului nostru - era necesară din nou pentru evitarea instituirii unui partid-stat şi pentru a apăra democraţia românească de un regim din ce în ce mai abuziv”, a precizat Crin Antonescu.

Liderul liberal a recunoscut că, în ciuda faptului că proiectul USL a eşuat, liberalii au luat această decizie împreună şi mulţi chiar au profitat de pe urma ei.

„Vorbesc de USL, un proiect uriaş care, chiar dacă a eşuat, a fost o şansă pe care noi am socotit că nu avem dreptul să nu o încercăm. Am luat această decizie toţi, foarte mulţi au avut chiar un câştig practic din ea. Eu, ca preşedinte, mi-am asumat public acest proiect, în întregime şi până la capăt”, a adăugat fostul preşedinte al PNL.

Am luat această decizie toţi, foarte mulţi au avut chiar un câştig practic din ea

Amintim că, în aprilie, Crin Antonescu îi reproşa premierului Victor Ponta, în plenul Parlamentului, că încearcă să refacă Partidul-Stat de pe vremea comunismului, considerând Parlamentul „o secţie a partidului”, care ia decizii puse în practică de diverşii "slujbaşi", cum ar fi şefii Camerelor sau liderii grupurilor parlamentare. Liderul liberal sublinia atunci că „tendinţelor acestui partid (PSD) de a vedea România de după Traian Băsescu nu spre 2015 şi 2020, ci înspre 2004 şi 2000 sunt îngrijorătoare”.

În cadrul celei de-a doua zile a Congresului PNL, care se desfăşoară în prezenţa a aproximativ 1.500 de delegaţi şi a invitaţilor din partea PDL şi a Forţei Civice, liberalii urmează să-şi aleagă noua conducere, cu candidaturile pentru funcţia de preşedinte ale lui Klaus Iohannis şi Ioan Ghişe.