Crin Antonescu, potenţial candiat pentru Cotroceni? Alegerile: „o bătălie între baroni şi pietoni”

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu a declarat joi că nu doreşte să candideze la preşedinţia României, dar nici "nu se va da în lături" dacă partidul îi va cere să o facă. Invitat la Realitatea TV, Antonescu a mai afirmat că "în afară de propria sa opţiune" nimic nu îl împiedică să intre în cursa pentru Cotroceni, căci nu este nici şantajat şi nici nu a făcut vreo înţelegere în acest sens.

Alegerile vor fi, a declarat Antonescu, "o bătălie între baroni şi pietoni" la care nu are de gând să fie doar un spectator:

"Am spus limpede, nu doresc să candidez. Consider că trebuie căutată o variantă cu mai multe şanse. Dar în urma unor discuţii care au apărut, de genul că m-am înţeles cu cineva să nu candidez, că m-a şantajat cineva, am spus că nimic în afară de propria mea opţiune nu mă împiedică să candidez, dar am spus că dacă în urma unor cercetări se va ajunge la concluzia că trebuie să candidez, eu nu mă dau în lături. Dacă, ceea ce nu cred, dacă se ajunge la o asemenea situaţie... Dacă va fi vorba de un alt candidat, nu voi fi deloc spectator la această bătălie. O să fie o bătălie între baroni şi pietoni."

Fostul lider PNL a mai afirmat că nu este interesat să redevină preşedinte al PNL-ului, iar candidatul pentru Cotroceni ar trebui stabilit cât mai rapid posibil, iar acest candidat ar trebui să fie ori el, ori Klaus Iohannis:

"După părerea mea, o decizie rapidă în acest sens (a desemnării candidatului la preşedinţie - n.r.) trebuie luată. Trebuie începute aceste cercetări, aceste evaluări, şi totuşi, dacă e vorba de.... ca să fiu foarte sincer, eu nu cred că e nevoie de foarte multe sondaje. Cu tot respectul pentru domnul Predoiu, întrebarea este dacă este Klaus Iohannis sau sunt eu."

O să fie o bătălie între baroni şi pietoni

În viziunea lui Antonescu, Iohannis este un candidat pe care l-ar putea accepta şi PDL-ul, dar ar avea un defect, nu este efervescent: "Eu nu văd din dreapta cine ar putea avea ceva ireconciliabil cu Klaus Iohannis. Dar mai e nevoie şi de o anumită efervescenţă", a declarat Antonescu.

În ceea ce priveşte persoana pe care o va desemna PSD-ul pentru prezidenţiale, Crin Antonescu îl vede pe Ponta în acest rol. Cât despre o posibilă guvernare, în viitor, împreună cu PSD-ul, Crin Antonescu a exclus acest "deziderat":

"Puiul de tigru creşte. Nu poţi să-l ţii în casă. Îţi bea lăpticul, dar îţi ia şi gâtul", a "glumit" fostul preşedinte PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne