Pocora, despre electoRată: Banii cetăţenilor sunt folosiţi de Ponta pentru măsuri electorale

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Cristina Pocora, a declarat joi seară, că celebra electoRată aprobată în cursul zilei de Guvern, reflectă modul în care „bugetul public, banii cetăţenilor sunt folosiţi de premierul Victor Ponta pentru măsuri electorale”.
Andrei Pricopie
27.06.2014

alte articole

Cristina Pocora (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
27.06.2014

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Cristina Pocora, a declarat joi seară, că celebra electoRată aprobată în cursul zilei de Guvern, reflectă modul în care „bugetul public, banii cetăţenilor sunt folosiţi de premierul Victor Ponta pentru măsuri electorale”.

Ordonanţa de urgenţă care introduce schema fiscală pentru restructurarea creditelor a fost aprobată în şedinţa de joi a Guvernului şi este considerată de mulţi analişti drept o măsură populistă care va fi benefică mai mult pentru bănci decât pentru cetăţeni şi care îi discriminează pe românii ce nu au credite în favoarea celor ce s-au îndatorat. Măsura va fi aplicată pentru persoanele cu venituri brute din activităţi dependente sub 2.000 de lei pe lună. Deducerea din venitul lunar impozabil va fi de 900 de lei, restructurările fiind permise până la finele lui 2015, conform ultimului proiect iniţiat de Ministerul Finanţelor.

„Această măsură adoptată astăzi de Guvernul PSD reprezintă exemplul pur de politică de stânga, prin care Executivul aproape că mituieşte - la propriu - anumite categorii sociale. Iniţial, aşa numita Electorată a fost prezentată ca măsură destinată să susţină consumul, care nu şi-ar fi revenit după criză. Din fericire, însă, prima parte a anului 2014 consemnează şi un anume reviriment al consumului. În acest caz, ne întrebăm de ce mai este nevoie de Electorată?”, a precizat Cristina Pocora.

Deputatul PNL susţine că după aproape un an şi jumătate de guvernare, premierul Victor Ponta demonstrează că singurul model economic pe care îl utilizează este câştigul electoral.

„Guvernul nu ţine cont nici de opiniile avizate venite de la BNR, care arată că măsura poate fi chiar dezavantajoasă. Şeful Direcţiei de supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, a declarat că din simulările făcute de instituţia bancară pe care o reprezintă pe câteva credite rezultă că debitorii ar urma să plătească mai mult în urma restructurării creditelor. După aproape un an şi jumătate de guvernare contradictorie, cu măsuri economice şi fiscale fără orizont, Victor Ponta ne demonstrează tuturor că singurul model economic pe care îl utilizează este câştigul electoral”, a concluzionat Pocora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor