Antonescu denunţă comparaţia lui Ponta între baronii locali şi martirii Revoluţiei

Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu
Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu (Ioana Florea/Epoch Times)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat marţi că declaraţiile premierului Victor Ponta referitoare la anchetele DNA care vizează unii lideri de marcă ai PSD sunt dovada "proaspătă, nebănuită de neruşinare pesedistă", denunţând totodată comparaţia făcută de premier între aceşti aşa-zişi baroni locali şi martirii Revoluţiei din 1989.

"Nu am nimic de comentat nici despre acţiunile DNA, nici despre declaraţiile celor împricinaţi, care e normal să se apere. Este a doua zi consecutivă însă când primul ministru al României, şi în acelaşi timp preşedintele principalului partid de guvernământ, domnul Victor Ponta, face declaraţii cu totul şi cu totul inacceptabile şi într-un stat de drept şi într-un stat care are istoria recentă a României. Faptul că a ajuns să compare aceşti oameni, domnnul Duicu, domnul Mazăre, alţi domni - cu martirii Revoluţiei din decembrie 1989, cu tinerii care au ieşit în stradă şi şi-au pierdut viaţa atunci - este o dovadă de proaspătă, nebănuită, de neruşinare pesedistă", a declarat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a amintit că şi liberalii au avut membri de partid anchetaţi de DNA şi unii dintre ei chiar au primit pedepse în închisori şi unii dintre aceştia au avut rezultate electorale foarte bune în diverse ocazii.

"Am avut şi am exprimat şi noi îndoieli faţă de anumite momente din cursul cercetării şi am apărat prezumţia de nevinovăţie până când s-a dat o sentinţă definitivă. Niciodată n-am făcut însă o legătură între o cercetare judiciară şi rezultatele electorale. Aceste declaraţii ale dnului Ponta ne arată foarte clar care e proiectul PSD pentru această ţară, e un proiect nu în care PSD face ceva pentru această ţară, ci această ţară urmează să fie pusă să facă ceva pentru PSD, să execute ordinele PSD, să fie poligonul, terenul de încercare pe care acest partid, conducătorii săi (...) înţelege să practice într-o ţară pe care o consideră pur şi simplu feuda lor", a precizat Antonescu.

În contextul anchetelor DNA care a „secerat” liderii PSD unul după altul, premierul Victor Ponta le transmitea marţi preşedinţilor de CJ, reuniţi la Palatul Parlamentului, că el personal şi Guvernul îi sprijină, adăugând că o întreagă propagandă şi un întreg aparat care îi detestă lucrează împotriva lor, lucru la care trebuiau să se aştepte.

"Nici în 1989 nu a putut să ne împuşte pe toţi. Eu atunci aveam 17 ani, am ieşit pe stradă, ca mulţi dintre dumneavoastră, deci cred că nici în 2014 nu o să se poată întâmpla acest lucru. Cred că proiectele importante pentru cetăţenii ţării le veţi desfăşura în continuare, că vă veţi face datoria faţă de ei, iar cei mai mulţi dintre dumneavoastră probabil veţi fi realeşi în 2016, pentru că v-aţi făcut datoria faţă de oameni. Vă consider cei mai legitimi reprezentanţi ai comunităţilor dumneavoastră, sunteţi cei mai votaţi oameni şi cei în care cetăţenii au cea mai mare încredere. Cred că în judeţul, în oraşul, în comuna dumneavoastră nici preşedintele, nici eu, nici alt ministru nu poate să concureze cu dumneavoastră în ceea ce priveşte încrederea pe care cetăţenii v-o acordă. Din acest punct de vedere, cât voi fi şef al Guvernului, vă voi respecta, vă voi aprecia, şi voi considera de fiecare dată că dumneavoastră reprezentaţi mai bine cetăţenii României decât cei aflaţi în funcţii temporare aici, la Bucureşti, fie în Parlament, fie la Cotroceni, fie la Guvern", a precizat Ponta.

O serie de lideri de marcă ai PSD au căzut recent în ghiarele DNA, printre care şi primarul Radu Mazăre, preşedintele CJ Mehedinţi Adrian Duicu, preşedintele CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu, precum şi preşedintele CJ Dolj Ion Prioteasa.