Purtătorul de cuvânt PNL: Corupţia stă în biroul lui Victor Ponta, omul baronilor

Cristina Pocora , purtător de cuvânt PNL
Cristina Pocora , purtător de cuvânt PNL (Epoch Times România)

În contextul stenogramelor din dosarul baronului PSD Adrian Duicu apărute marţi în presă, care îl incriminează pe premierul Victor Ponta, purtătorul de cuvânt PNL Cristina Pocora nu a ratat ocazia să îşi tragă la răspundere fostul coleg de alianţă.

„Corupţia stă în biroul lui Victor Ponta. Cu fiecare zi, se adună dovezile că Victor Ponta este omul baronilor, cei care de fapt direcţionează influenţa premierului şi banii publici spre interesele lor personale. Apariţia numelui lui Victor Ponta în dosarul lui Adrian Duicu, în condiţiile în care procurorii susţin că baronul PSD făcea trafic de influenţă chiar din cabinetul premierului, este un fapt de o gravitate deosebită”, a declarat deputatul Cristina Pocora.

În opinia acesteia, faptul că Victor Ponta este manevrat de baroni, care îl pun în orice funcţie este nevoie pentru a le apăra interesele, este dovedit chiar de declaraţiile premierului, care a transmis public că îi susţine pe toţi cei care au probleme cu justiţia, precum Adrian Duicu şi Ion Prioteasa şi că nu îi sancţionează pe cei care cer desfiinţarea DNA, cum este cazul lui Nicuşor Constantinescu.

„Este scandaloasă declaraţia premierului că baronii PSD aflaţi acum sub cercetare penală sunt în această situaţie doar din cauză că au obţinut rezultate foarte bune pentru PSD în judeţele respective. Oricine se bucură de prezumţia de nevinovăţie, dar acţiunile justiţiei nu pot fi pur şi simplu luate în derâdere”, a adăugat Pocora.

Deputatul PNL se delimitează de cei alături de care formaţiunea sa a împărţit guvernarea şi susţine că „afirmaţiile premierului confirmă ceea ce PNL a spus din momentul în care s-a rupt USL, şi anume că PSD actual e pe un marşarier rapid, s-a întors cu spatele la prezent, la viitor şi se îndreaptă în pas alergător către perioada 2000-2004, către tentativa de a fi partidul baronilor”.

„În aceste condiţii, nu mai este de mirare de baronii PSD îl împing pe Victor Ponta să-şi asume şi candidatura la preşedinţie. Baronii PSD îl vor pe Victor Ponta preşedinte ca garanţie că amnistia şi graţierea vor fi promulgate, iar ei vor scăpa de justiţie. PNL a fost principalul opozant al adoptării în Parlament a Legii amnistiei şi graţierii în marţea neagră. PSD lucrează la un proiect faraonic pentru Ponta şi duce ţara spre dezastru şi distrugere. Pe social-democraţi nu-i interesează România, îi interesează doar cum să-l facă pe Ponta preşedinte şi să acapareze toată Puterea. Guvernarea este sacrificată, economia începe să se prăbuşească, în timp ce Ponta îi minte pe oameni că e bine”, a concluzionat Cristina Pocora.