PSD se cutremură. Radu Mazăre, adus la DNA cu mascaţii
alte articole
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost adus marţi la sediul DNA, de mascaţi, edilul declarând că această acţiune face parte din "sârba procurorilor" şi că era conştient de acest risc având în vedere că este cercetat încă din 2005.
Radu Mazăre a fost luat dintr-un local de lux din Parcul Herăstrău de opt mascaţi şi un procuror şi dus la sediul DNA din Capitala. Pe numele lui Mazăre a fost emis mandat de aducere la DNA Bucureşti pentru audieri, astfel încât edilul se află în Bucureşti de azi dimineaţă. În acest timp, în Constanţa au avut loc percheziţii la Primăria Constanţa şi la locuinţa acestuia din Mamaia.
Edilul Constanţei a ajuns la DNA cu o dubă a anchetatorilor, fiind flancat de mascaţi până la intrarea în sediul DNA. Întrebat de jurnalişti dacă îi este frică de puşcărie, Radu Mazăre a afirmat: "Nu mi-e frică de puşcărie, doar de Dumnezeu".
Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, a anunţat marţi că s-a început urmărirea penală în acest dosar, în timp ce DNA informa că percheziţiile care se efectuează astăzi sunt legate de suspiciuni în cazul unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către funcţionari publici în plan local, comise în perioada 2011-2013. Percheziţiile au loc în 12 locuri diferite, în Constanţa, Bucureşti şi judeţul Dâmboviţa.
Angajaţii Primăriei Constanţa au făcut cunoscut, într-un comunicat de presă, faptul că procurorii DNA au solicitat documente referitoare la proiectarea şi construirea cartierului de locuinţe sociale Henri Coandă. De menţionat este că inaugurarea locuinţelor sociale din cartierul Henri Coandă din noiembrie 2012 s-a făcut cu mare fast, participând chiar şi premierul Victor Ponta.
Percheziţiile la locuinţa lui Mazăre şi la Primăria Constanţa au loc după ce, acum două săptămâni, au fost demarate o serie de percheziţii la locuinţa preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, precum şi la sediul instituţiei pe care o conduce.
Primăria Constanţa a finalizat în vara anului trecut un cartier de locuinţe sociale, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la aproximativ 7 milioane de euro. Cartierul este format din 17 blocuri, care au 906 locuinţe - 339 garsoniere, 396 apartamente cu două camere şi 171 apartamente cu trei camere. În cele 17 blocuri locuiesc aproximativ trei mii de persoane.