Ponta îl acuză pe şeful statului că este beneficiarul unui lung şir de ilegalităţi

Declaraţii de presă Victor Ponta, la Palatul Parlamentului
Declaraţii de presă Victor Ponta, la Palatul Parlamentului (Epoch Times România)

Într-un interviu acordat luni seara postului Antena 3, premierul Victor Ponta a ţinut să aducă la cunoştinţa telespectatorilor că în Călăraşi, judeţ în care fata preşedintelui, Ioana Băsescu şi-a cumpărat 300 de hectare de teren, au avut loc o mulţime de ilegalităţi, "al căror beneficiar final este Traian Băsescu".

Concluziile premierului s-ar baza pe un raport al Corpului său de control, căruia Victor Ponta i-a cerut în luna noiembrie să facă verificări la Oficiul de Cadastru Călăraşi.

"Ce au găsit acolo este îngrozitor din punct de vedere legal, aproape 80% din terenuri sunt returnate ilegal. În seara asta, am citit sinteza raportului şi mâine o să-l trimit comisiei parlamentare de anchetă şi se va vedea cu acte oficiale că, practic, tot ce este la Nana, de la momentul la care acele terenuri s-au dat unor aşa-zişi proprietari până la momentul la care au ajuns la o firmă italienească care nu mai există din 2012, dar care în 2013 a vândut terenurile comasate...toate sunt infracţiuni, un lung şir de retrocedări ilegale, iar beneficiarul final din 2013 este Traian Băsescu", a declarat Ponta la Antena 3.

Pur întâmplător, în judeţul respectiv, unde a fost descoperit lungul şir de ilegalităţi, şi-a cumpărat teren şi fiica lui Traian Băsescu. Scandalul cumpărării terenului, în baza unui credit de un milion de euro luaţi de la CEC, a izbucnit tot în luna noiembrie, la Antena 3.

Reamintim că, în noiembrie, premierul a cerut Corpului său de Control să efectueze o verificare la Oficiul de Cadastru Călăraşi, unde Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a iniţiat un control legat de retrocedarea către comisii locale a unor terenuri aparţinând Institutului Fundulea. Despre ancheta respectivă ceruseră informaţii şi procurorii DNA, motiv pentru care Victor Ponta l-a acuzat pe Traian Băsescu că s-ar fi folosit de instituţiile statului în folos personal.

Clarificând acuzaţiile, şeful statului a arătat că Victor Ponta s-a sesizat să-şi trimită Corpul de Control la Călăraşi abia în luna noiembrie, luna lansării scandalului la Antena 3, în condiţiile în care neregulile de la Fundulea îi fuseseră semnalate premierului încă din luna martie, de către un cetăţean, prin Memoriul nr. 15 C/679/P/2013. Premierul Ponta fusese informat de asemenea că procurorii DNA au demarat şi ei, din 2012, o anchetă pentru a verifica mai multe retrocedări de terenuri care vizau Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Fundulea.

Ştiind că DNA investighează cazul, premierul nu a întreprins nimic, până în noiembrie, când a început scandalul terenului din Nana, moment în care premierul a acuzat CEC Bank-ul, DNA-ul şi pe preşedinte, şi şi-a trimis Corpul de Control la Călăraşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne