Angajaţii din primării şi consilii judeţene intră vineri în grevă de avertisment

Peste 29.000 de angajaţi din primării şi consilii judeţene din 38 de judeţe ale ţării şi din Bucureşti vor intra, vineri, în grevă de avertisment, relatează Mediafax, citând Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA). Potrivit sursei citate, sindicaliştii cer acordarea tichetelor de masă şi creşteri salariale.
Funcţionară într-o instituţie de stat. (Epoch Times România)
Loredana Diacu
18.02.2015

Peste 29.000 de angajaţi din primării şi consilii judeţene din 38 de judeţe ale ţării şi din Bucureşti vor intra, vineri, în grevă de avertisment, relatează Mediafax, citând Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA).

Potrivit sursei citate, sindicaliştii cer acordarea tichetelor de masă şi creşteri salariale.

Greva de avertisment va avea loc în intervalul 10.00 - 10.30, când 29.520 de salariaţi din 1.853 de primării şi 19 consilii judeţene îşi vor întrerupe activitatea şi se vor aduna în holurile instituţiilor unde lucrează, pentru a protesta, a anunţat vicepreşedintele FNSA, Gheorghe Tănase.

Protestul are loc în condiţiile în care Guvernul nu a soluţionat niciuna din solicitările sindicaliştilor vizând acordarea tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru salariaţii din administraţia publică locală şi a creşterilor salariale: "În condiţiile în care niciuna dintre solicitările noastre nu a fost soluţionată de către Guvernul României, dimpotrivă, prin adoptarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, salariile bugetarilor din administraţia publică locală au fost îngheţate şi a fost interzisă, în mod expres, acordarea tichetelor de masă, cadou şi a voucherelor de vacanţă, precum şi a oricăror premii, prime sau bonificaţii, veniturile salariaţilor din administraţia publică locală fiind menţinute la acelaşi nivel cu cel din decembrie 2014, în contextul în care aproape toate categoriile de personal bugetar (sănătate, asistenţă socială, apărare, învăţământ) au beneficiat de creşteri salariale şi îmbunătăţiri ale condiţiilor de muncă şi constatând dezinteresul manifestat de către reprezentanţii Guvernului faţă de problemele majore cu care se confruntă salariaţii din sectorul nostru de activitate, am decis declanşarea acţiunilor de protest care presupun întreruperea activităţii în instituţiile administraţiei publice locale (primării şi consilii judeţene)", a declarat liderul sindical.

În Capitală vor fi organizate acţiuni de protest la Primăria Municipiului Bucureşti şi la Primăria Sectorului 3. Doar 150 din cei 750 de angajaţi ai Primăriei Capitalei şi-au anunţat participarea la greva de avertisment de vineri, a declarat liderul sindical de la Primăria Bucureşti, Dumitru Gherdan, adăugând că multor salariaţi le este teamă că îşi vor pierde locurile de muncă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor