Miza legilor Big Brother, extinderea competenţelor SRI în sfera economică - fost ofiţer SRI

Miza aşa-numitelor legi Big Brother o constituie dorinţa SRI de a îşi extinde competenţele în sfera economică şi de a îşi justifica imixtiunea în activitatea DNA şi a Ministerului de Finanţe, a declarat vineri Adrian Radu, fostul ofiţer SRI care a dezvăluit recent, la B1 TV, că unul dintre consilierii ministrului de Justiţie, Robert Cazanciuc, este ofiţer activ SRI, ceea ar însemna că generalul Florian Coldea a încălcat Legea securităţii naţionale
Florian Coldea (Epoch Times România)
Loredana Diacu
14.02.2015

Miza aşa-numitelor legi Big Brother o constituie dorinţa SRI de a îşi extinde competenţele în sfera economică şi de a îşi justifica imixtiunea în activitatea DNA şi a Ministerului de Finanţe, a declarat vineri Adrian Radu, fostul ofiţer SRI care a dezvăluit recent, la B1 TV, că unul dintre consilierii ministrului de Justiţie, Robert Cazanciuc, este ofiţer activ SRI, ceea ar însemna că generalul Florian Coldea a încălcat Legea securităţii naţionale.

Într-o nouă intervenţie la B1 TV, Radu a afirmat vineri că motivul forţării legilor securităţii, contestate puternic de societatea civilă şi declarate neconstituţionale de CCR, ar fi dorinţa SRI-ului de a "imixtiona" legal în sfera economicului:

"Problema SRI este mult mai gravă decât pare. Această instituţie, deşi, conform legislaţiei, are atribuţii exclusiv în domeniul siguranţei naţionale iar domeniul siguranţei naţionale este prezentat exclusiv în legea 51/1991, nu îşi respectă atribuţiile.", a acuzat Adrian Radu.

"Conform legii 508/2004, legea DIICOT-ului, toate infracţiunile de la legea 51/1991 deci implicit şi legea 14/1992 a SRI sunt de competenţa exclusivă a DIICOT. Mai mult decât atât, siguranţa naţională nu cuprinde domenii precum corupţia şi evaziunea fiscală care sunt exclusiv în competenţa Ministerului de Finanţe, ANAF şi MAI prin serviciul de investigare a fraudelor. Cu toate acestea, SRI şi-a abandonat obiectul principal de activitate, adică siguranţa naţională, aşa cum este prevăzută de legea 51/1991 şi legea 14/1992, şi s-a mutat fără baza legală în domeniul de competenţă a DNA, adică anti-corupţie, încălcând legea. Acesta a fost adevăratul motiv al forţării legilor numite de mass-media Big Brother, şi al presiunilor asupra Curţii Constituţionale. Se dorea extinderea competenţelor şi în sfera economică, iar prin adoptarea acestor legi SRI îşi putea justifica abuzul comis în ultimii ani, respectiv de imixtiune în activitatea DNA şi a Ministerului Finanţelor fără bază legală.", a mai adăugat Radu.

Reamintim că fostul ofiţer SRI, Adrian Radu a mai anunţat vineri că va depune la Parchetul General un denunţ împotriva lui Florian Coldea şi şeful SRI Dâmboviţa şi un alt denunţ faţă de Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea pentru abuz în serviciu şi favorizarea infractorului.

Radu a ieşit în luminile rampei la scurtă vreme după arestarea Elenei Udrea, care l-a acuzat, la rândul său, pe Florian Coldea, că vrea să acapareze puterea totală.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor