"Semănaţi tăieri, veţi culege haos" - protest al poliţiştilor locali în Capitală

În jur de 500 de poliţişti locali din Bucureşti şi alte oraşe ale ţării protestează luni în Piaţa Constituţiei din Capitală, nemulţumiţi de intenţia Guvernului de a le reduce alocaţia pentru norma de hrană la aproape o jumătate din valoarea ei, relatează Mediafax.

Purtând pe faţă celebrele măşti Anonymous, poliţiştii locali s-au strâns în Piaţa Constituţiei, la protestul organizat de Sindicatul Pro Lex, faţă de o hotărâre de Guvern care prevede că norma de hrană a poliţiştilor locali ar urma sa fie stabilită în funcţie de numărul de ore lucrate, şi nu în funcţie de numărul zilelor lucrătoare, aşa cum se întâmplă la Poliţia naţională. Hotărârea ar urma sa fie discutată în Guvern miercuri.

Poliţiştii locali se consideră nedreptăţiţi de aceste schimbări, în condiţiile în care poliţiştii locali au preluat o parte din atribuţiile Poliţiei naţionale. Aceştia scandează "Domnul Oprea, nu uita, şi Locala e a ta", aceeaşi lozincă fiind adaptată şi pentru premierul Victor Ponta şi ministrul Liviu Dragnea.

Pe bannerele protestatarilor se pot citi mesaje precum "SOS poliţistul român", "Mai bine nu mai furaţi, decât hrana să ne-o tăiaţi", "Nu ne putem risca viaţa, integritatea şi libertatea pentru 700 de lei pe lună" şi "Semănaţi tăieri, culegeţi haos".

Potrivit Mediafax, o delegaţie a Sindicatului Pro Lex a mers la negocieri la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus de Liviu Dragnea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.