Andrei Năstase despre decizia Procuraturii Generale: Igor Popa a dovedit încă o dată că se află în serviciul oligarhiei şi al bandiţilor
alte articole
În contextul refuzului Procuraturii Generale de a porni urmărirea penală privind uzurparea puterii în stat, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, scrie pe pagina sa de Facebook, că „MOLDOVA, ÎNCĂ E REPUBLICA PROCURORILOR!”
Refuzul de a da curs denunţului ministrului de Interne, este, în opinia acestuia, o nouă dovadă că uzurparea puterii în stat este o operaţiune concertată şi coordonată tocmai de către cei obligaţi, prin atribuţiile constituţionale pe care le au, să contribuie la eliberarea şi democratizarea Republicii Moldova.
„Aşa-zisul procuror general interimar, Igor Popa, a dovedit încă o dată că nu se află în slujba poporului, ci în serviciul oligarhiei şi al bandiţilor, prin semnarea unei ordonanţe de refuz în pornirea urmăririi penale cu privire la uzurparea puterii în stat.
Avem de a face cu o încercare jalnică de a-i proteja pe cei care s-au opus voinţei liber exprimate a cetăţenilor acestei ţări de a trăi într-un stat de drept, în care libertăţile lor să fie respectate”, se arată în postarea liderului Platformei DA.
Totodată, acesta a ţinut să-l avertizeze pe procurorul general interimar că Hotărârea Parlamentului cu privire la captivitatea statului este în vigoare şi că la nivelul coaliţiei de guvernare vor fi luate măsuri ferme în sensul acestei hotărâri, astfel încât Procuratura să nu mai poată bloca aflarea adevărului şi dezvăluirea abuzurilor comise de regimul Plahotniuc şi sancţionarea criminalilor.
„Cei care îi protejează pe criminali sunt la fel de vinovaţi şi vor suporta consecinţele! Punctul de inflexiune al reformei societăţii noastre va fi reprezentat de momentul în care şi Procuratura Generală va fi eliberată de reprezentanţii odiosului regim creat şi condus de Vladimir Plahotniuc!”, a conchis Năstase.
Menţionăm că Procuratura Generală a refuzat pornirea urmăririi penale privind uzurparea puterii în stat de către Plahotniuc, pe motiv că nu ar exista fapta infracţiunii.