Anca Boagiu: V.V. Ponta, direct responsabil de situaţia critică din infrastructură

Anca Boagiu: Autostrăzile lui Ponta sunt "minciună sfruntată". Conferinţă de presă, Bucureşti, 5 dec 2013.
Anca Boagiu: Autostrăzile lui Ponta sunt "minciună sfruntată". Conferinţă de presă, Bucureşti, 5 dec 2013. (Departament comunicare PDL Bucureşti)

Senatorul PDL Anca Boagiu l-a acuzat joi pe premierul Victor Ponta de situaţia extrem de gravă în care se află infrastructura din ţara noastră şi s-a declarat nemulţumită că guvernul socialist PSD continuă cu minciuna, iresponsabilitatea şi lipsa de profesionalism în atragerea fondurilor europene pe infrastructură şi nu numai.

„Victor Viorel Ponta este direct responsabil de situaţia critică în care se găseşte infrastructura. Din momentul în care a trecut CNADNR în subordinea Departamentului pentru Infrastructură şi Investiţii Străine, aflat la rându-i în subordinea SGG, nu face decât să gireze dezastrul la care asistăm de mai bine de doi ani”, a remarcat Anca Boagiu, potrivit stiripesurse.ro

Ministerul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a anunţat, în ultimul moment, că a trimis oficial Comisiei Europene propunerea actualizată de Acord de Parteneriat pe perioada 2014-2020, în baza căreia România va putea accesa fondurile comunitare.

„Dacă e să numărăm copy-paste-ul, tatonările, eşecurile, reformulările este pentru a zecea oară când auzim de acest Acord de Parteneriat. Dar ce să vedeţi? Şi de această dată s-a lucrat în orb, fără ca Masterplanul pe Transporturi să fie finalizat. Masterplanul este un plan general de investiţii în infrastructura de transporturi care arată priorităţile României în concordanţă cu liniile de finanţare europene. Ce riscăm în lipsa Masterplanului? Pierdem miliarde de euro pe infrastructură”, a subliniat aceasta.

În martie 2014, Comisia Europeană a anunţat că nu va aproba programele operaţionale legate de transport dacă Guvernul României nu face progrese clare şi relevante în procesul de redactare a Masterplanului pentru transport. Declaraţia îi aparţine lui Shirin Wheeler, purtătorul de cuvânt al lui Johannes Hahn, comisarul european pentru politică regională.

„Nu vom aproba programele operaţionale legate de transport dacă nu vedem niciun progres clar şi relevant în elaborarea Masterplanului pentru transport. Noi nu am bloca plata fondurilor europene din motive disproporţionate, dar în acest caz Masterplanul este o condiţie esenţială pentru investiţii europene de durată, cu impactul maxim posibil, concentrat în mod strategic”, a declarat Shirin Wheeler.

Anca Boagiu a precizat că, mai nou, Guvernul promite că Masterplanul va fi gata pe 31 iulie, însă termenul a expirat. „Aşadar cât va mai continua guvernul socialist PSD cu minciuna, iresponsabilitatea şi lipsa de profesionalism în atragerea fondurilor europene pe infrastructură şi nu numai?”, a întrebat senatorul PDL.