ALPAB alocă 30.000 euro din bani publici ca să vadă dacă e posibil să construiască toalete pentru angajaţi în parc

Parcul Herăstrău (Epoch Times România)
Flori Mladin
18.03.2014

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) vrea să facă un studiu cu 11.000 euro pentru a constata dacă e posibil să construiască în parc un grup sanitar pentru angajaţi.

ALPAB nu este preocupată de gospodărirea raţională a banilor publici, ci din contră face risipă. Având precedentul din anul 2012, când Curtea de Conturi a descoperit că ALPAB a cheltuit 1 milion de euro pentru a cumpăra produse pentru parcurile din Bucureşti, care de fapt nu au fost montate niciodată, în prezent instituţia vrea să aloce peste 30.000 de euro pentru trei studii de fezabilitate.

Primăria Capitalei doreşte să construiască trei grupuri sanitare în trei parcuri din Bucureşti, fiecare grup sanitar urmând a fi folosit de 50 de angajaţi care se ocupă cu întreţinerea spaţiilor verzi. Un grup sanitar ar urma sa fie construit în parcul Cişmigiu iar altul în parcul Bordei.
Pentru cele trei studii de fezabilitate pentru toalete a fost alocată suma de 150.000 de lei, adică 33.000 de euro, însă cheltuielile vor fi mult mai mari, având în vedere materialele de construcţii şi dotarea noilor clădiri. Banii au fost aprobaţi pentru a fi cheltuiţi în 2014.
În legătură cu necesitatea acestor studii de fezabilitate, reprezentanţii Primăriei Capitalei susţin că aceste investiţii sunt obligatorii.

„Obligativitatea realizării celor 3 grupuri sanitare este impusă de prevederile HG 1091/2006 privind cerinţele minime de sănătate şi securitate în muncă. Locurile de muncă trebuie dotate astfel încât lucrătorii să aibă în apropierea lor duşuri, dacă natura activităţii lor impune acest lucru”, a replicat ALPAB pentru B1 TV.

Studiile de fezabilitate - un mod de a oferi bani

Referitor la aceste studii de fezabilitate pentru care Primăria Capitalei cheltuieşte sume enorme, fostul prefect al Capitalei, Mihai Atănăsoaei, i-a reproşat lui Sorin Oprescu că studiile de fezabilitate pe proiectele pe care le tot anunţă de cinci ani este modul cel mai des folosit prin care Primăria Capitalei dă zeci de milioane de euro unor companii preferate.

Fostul prefect al Capitalei a precizat că lucrările efective la proiectele pe care se cheltuiesc aceste milioane de euro sunt neîncepute şi nu vor începe, ele fiind doar propagandă.

Toaletele ecologice pentru bucureşteni

Comparativ cu sumele aprobate pentru studiile de fezabilitate citate, Primăria a pus la dispoziţia cetăţenilor în parcurile mari al Capitalei numai câteva toalete ecologice, care sunt amplasate la distanţe mari şi nu sunt întreţinute corespunzător.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor