Alina Bica lansează bomba în instanţă: Florian Coldea mi-a cerut să intervin pentru Tender

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, a declarat în faţa magistraţilor Curţii Supreme, care judecă dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, că şeful interimar al SRI, Florian Coldea, pe numele căruia şi prietena ei Elena Udrea a depus denunţ la DNA, i-a cerut să intervină în dosarul afaceristului Ovidiu Tender.
Alina Bica (gov.ro)
Andrei Pricopie
04.02.2015

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, a declarat în faţa magistraţilor Curţii Supreme care judecă dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, că şeful interimar al SRI, Florian Coldea, pe numele căruia şi prietena ei Elena Udrea a depus denunţ la DNA, i-a cerut să intervină în dosarul afaceristului Ovidiu Tender.

"Coldea mi-a cerut să intervin pentru Tender. I-am spus domnului Coldea că este exclusă achitarea, ar fi declarat Alina Bica în faţa magistraţilor, potrivit B1 TV.

Florian Coldea ar fi cerut o condamnare cu suspendare pentru Ovidiu Tender, însă fosta şefă DIICOT susţine că i-a explicat acestuia că dosarul RAFO-Carom este foarte bine organizat iar achitarea nu este posibilă.

Însă, potrivit magistraţilor, declaraţiile Alinei Bica nu se susţin în contextul în care înainte de o eventuală pronunţare în dosarul lui Tender, aceasta ar fi schimbat dosarul la un alt procuror care ar fi făcut ce i-a cerut ea.

Alina Bica afirma că nu a fost presată doar de Florian Coldea ci şi de alţi doi deputaţi, care ar fi insistat în vederea unei eventuale achitări a lui Ovidiu Tender.

Surse judiciare au dezvăluit anterior pentru Mediafax, că în faţa instanţei s-a susţinut că Alina Bica ar fi fost ameninţată cu moartea într-un hotel din Constanţa de doi deputaţi PSD în legătură cu ancheta pe care o făcea în dosarul RAFO-Carom şi că patronul hotelului respectiv ar fi fost de faţă.

Pe de altă parte, din referatul cu propunerea de arestare preventivă a fostei şefe DIICOT reiese că aceasta a subordonat instituţia pe care o conducea intereselor lui Tender, a pus procurorii de şedinţă să depună concluzii favorabile în procesul acestuia şi chiar să semneze un proces verbal că vor proceda aşa.

"Probele administrate în cauză până în acest moment al cercetărilor vizează modul în care procurorul şef DIICOT, Bica Alina Mihaela, după preluarea funcţiei, în anul 2013, în urmărirea intereselor inculpatului Tender Ovidiu, de a nu fi condamnat la o pedeapsă cu executare, a dispus măsuri abuzive care să direcţioneze concluziile şi poziţia judiciară a DIICOT în faţa instanţei de judecată de o manieră în care acesta să nu fie pasibil de o pedeapsă cu închisoarea cu executare în regim de detenţie", susţin procurorii DNA.

La rândul său, Ovidiu Tender a făcut un denunţ împotriva Alinei Bica, legat de o mită pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-şef al DIICOT, sub formă de acţiuni, printr-un intermediar care s-a adresat iniţial soţului Alinei Bica.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor