Alergii de toamnă: remedii naturiste
alte articole
Există un consens tot mai mare că acest sezon al alergiilor este destul de serios. O vară fierbinte înseamnă că multe plante produc mai mult polen decât în mod normal şi atunci s-ar putea ca sezonul alergiilor la ambrozie să dureze mai mult decât de obicei, şi să se întindă în octombrie.
Pentru cei 20% dintre noi care suferă de alergii de toamnă, zilele frumoase ale sfârşitului verii pot fi stricate de strănutul constant sau de mâncărimile la ochi. Totuşi, acest lucru nu înseamnă că nu puteţi folosi remedii naturale şi eficiente împotriva alergiilor de toamnă pentru a scăpa de simptomele neplăcute.
Probabilitatea cea mai mare, dacă aveţi simptome alergice toamna, este ca ele să fie cauzate de o alergie la ambrozie, care ne loveşte pe mulţi către sfârşitul verii. Şi, deşi s-ar putea să credeţi că nu aveţi altă şansă decât să fugiţi la farmacie pentru nişte pastile care să vă uşureze simptomele, există câteva remedii naturale împotriva alergiilor de toamnă.
Mierea
Un număr mare de oameni au multă încredere în miere. Dar nu orice miere. Importantă este mierea locală. Albinele locale produc miere locală zburând printre plantele locale şi adunând polen local, şi la exact acest polen reacţionaţi dumneavoastră când aveţi alergie. Consumând miere locală va creaţi imunitate în faţa alergenilor. Totuşi, acesta nu este un remediu rapid, ci ar trebui să consumaţi miere locală de-a lungul anului pentru a obţine cele mai bune rezultate.
Încercaţi o delicioasă băutură cu ghimbir, fierbând o rădăcină de mărimea unei jumătăţi de deget mare (de la mână) în două căni cu apă. Adăugaţi o lingură (sau două) de lapte de cocos şi miere pentru a ajuta sistemul imunitar. Pe lângă numeroasele beneficii ale mierii asupra sănătăţii, utilizarea mierii locale vă va ajuta corpul să recunoască faptul că polenul local nu este o ameninţare ce merită toate problemele cu inflamarea!
Muşeţelul
O plantă preţuită pentru calităţile sale de calmare, muşeţelul ar putea ajuta la reducerea simptomelor alergiei de toamnă. Puteţi cumpăra ceai de muşeţel de bună calitate dintr-o farmacie naturistă, sau puteţi culege singuri muşeţelul pentru ceai şi inhalare.
Oţet de mere
Oţetul de mere este folosit pentru a ajuta la tratarea unui număr mare de afecţiuni şi este inclus pe lista remediilor pentru alergii de toamnă. După cum a raportat EarthClinic: “Oţetul de mere este remediul nostru favorit pentru oprirea celor mai multe alergii la polen, muştar, praf, alimente pentru animale etc. Nu glumim! Dorim ca mai mulţi oameni să ştie despre acest remediu uimitor pentru alergie”.
Un mod de a consuma oţetul de mere este a-l dilua 1-3 linguri în apă şi consumaţi băutura de-a lungul zilei sau pe parcursul a doar câteva ore. Uneori este nevoie să consumaţi oţet de mere de trei pe zi, dar cea mai bună parte este aceea că, dacă îl consumaţi zilnic sau la comandă pentru a opri alergiile – el chiar funcţionează. Alergiile ar putea dispărea cu uşurinţă la câteva ore după consumarea lichidului magic, deşi ar putea dura ceva mai mult dacă aţi suferit de alergie timp de o zi sau mai multe.
După cum s-a menţionat, acesta este doar una dintre numeroasele afecţiuni pe care le vindecă oţetul de mere.
Ghimbirul
Bine – ce nu poate face ghimbirul? Ghimbirul este o antihistamină naturală şi poate debloca congestia. Un ceai de ghimbir cu miere are un efect deosebit asupra gâtului de asemenea.
Curcuma (Turmericul)
Turmericul este o altă mirodenie care ar putea ajuta la tratarea alergiilor dacă alte soluţii nu funcţionează pentru dumneavoastră. Un studiu publicat în jurnalul Molecular Nutrition and Food Research în 2008 a descoperit că turmericul a împiedicat mastocitele să elibereze histamina. Turmericul este o mirodenie atât de uimitoare încât cu siguranţă veţi verifica celelalte beneficii ale acesteia asupra sănătăţii.
“În studiile asupra animalelor, turmericul împiedica eliberarea de histamină de către mastocite (Molecular Nutrition and Food Research, septembrie 2008). Dacă funcţionează similar la oameni atunci, [turmericul] va preveni dezvoltarea simptomelor de alergii”, a precizat L.A. Times.
Fructele citrice
Nu numai că vitamina C din fructele citrice ajută la diminuarea simptomelor alergiei, dar în special grapefrutul ar putea oferi un ajutor în acest sens. Fierbeţi pur şi simplu fructul împreună cu puţin suc de lămâie şi miere, creând un ceai dulce.
Cafeaua
Cafeaua reduce inflamaţiile şi blochează histaminele şi leucotrinele şi ar putea fi eficientă în privinţa reducerii mâncărimii la ochi, a congestionării sinusului, la calmarea strănutatului şi a durerilor de cap.
Un alt factor care poate cauza alergie, în afară de ambrozie poate fi o substanţă chimică numită triclosan, despre care nu se aude prea des.
Alte opţiuni includ gălbenelele, ceaiul verde, piperul şi chiar ceapa. Pastilele pentru alergie costă bani şi ar putea ajuta temporar, dar, mai rău, sunt bazate pe infamul cortizon şi pe alte ingrediente necunoscute şi pot provoca efecte secundare necunoscute.
Alţi factori care provoacă alergia de toamnă
Triclosanul este găsit în agenţii de curăţare şi în săpun. Este adăugat pentru a reduce contaminarea cu bacterii dar, deşi FDA (U.S. Food and Drug Administration) susţine că substanţa nu este în prezent considerată periculoasă, ei au recunoscut că unele studii au descoperit o legătură între triclosan şi numeroase probleme de sănătate. S-a descoperit că tinerii de 18 ani sau mai puţin, care au fost expuşi la niveluri mai ridicate de triclosan au fost mai înclinaţi să sufere de alergii.