Alege ceaiul care ţi se potriveşte cel mai bine

Ceai verde (Epoch Times.com)
Kyrill Belan
03.11.2016

Există mai multe feluri de ceai, fiecare cu un gust unic şi proprietăţi terapeutice specifice. Vom vorbi în termeni simpli despre cinci dintre cele mai consumate tipuri de ceai în prezent, avantajele lor unice, precum şi metodele de folosire.

Ceaiul verde

Ceaiul verde se obţine din frunze de Camellia sinensis (arbust de ceai) şi conţine antioxidanţi naturali puternici, numiţi catehine, care ajută la eliminarea radicalilor liberi ce deteriorează ADN.

Deoarece ceaiul verde este supus unei prelucrări mai fine comparativ cu alte tipuri de ceai, catehina se găseşte într-o concentraţie mai mare. Ceaiul verde este eficient în lupta împotriva acneei, iar frunzele pot fi folosite în calitate de mască naturală pentru faţă.

Ceaiul negru

Ceaiul negru conţine cantităţi mai mari de cofeină comparativ cu alte ceaiuri, ceea ce ne oferă o doză suplimentară de energie fără să consumăm cafea. Fiind mai oxidat decât celelalte tipuri de ceai, are o culoare închisă şi o aromă puternică.

Oxidarea se petrece prin expunerea frunzelor mărunţite de ceai la aerul umed, însă antioxidanţii nu se distrug.

Ceaiul negru şi cel verde ajută la menţinerea unei pieli curate şi sănătoase, iar dacă sunt utilizate la spălarea părului, îi poate întări sensibil structura.

Ceaiul Oolong

Ceaiul Oolong este supus parţial oxidării, de aceea combină în sine aroma profundă a ceaiului roşu şi gustul bogat al ceaiului verde. Este produs din frunze, muguri şi tulpini ale arbustului de ceai.

Ceaiul Oolong este adesea comercializat sub formă de biluţe mici, care se desfac în apă fierbinte. Previne formarea cariilor dentare şi poate preveni alergiile de piele. Mai mult, Oolong contribuie la îmbunătăţirea activităţii mentale.

Puer (Pu-erh)

Ceaiul Pu-erh este un ceai complet fermentat, al cărui gust se îmbunătăţeşte odată cu trecerea timpului. Totuşi, dacă nu este păstrat în mod corespunzător, în ceai se poate dezvolta mucegaiul, care îl va face necorespunzător pentru consum. Înainte de a bea ceai Puer, trebuie neapărat să-i simţim aroma sau să-l gustăm.

Fiind produs din frunze şi tulpini, Puer nu conţine atât de multă cofeină asemenea altor ceaiuri şi este potrivit pentru cei care doresc să reducă nivelul colesterolului.

Ceaiul alb

Este un ceai uşor, cu gust floral şi proaspăt, produs din frunze tinere şi muguri ai arborelui de ceai. Este cel mai puţin prelucrat dintre toate celelalte ceaiuri, de aceea deţine întâietatea în ceea ce priveşte conţinutul de elemente nutritive. De asemenea, conţine mai puţină cafeină. În China antică, consumul de ceai alb era permis doar împărăteselor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor