Alaiba: Dodon fuge de întrebări incomode nu pentru că e inteligent, ci din lipsă de respect faţă de interlocutor

Igor Dodon a dăruit jurnaliştilor tuşonkă, vin şi bomboane (poză modificată de internauţi)
Igor Dodon a dăruit jurnaliştilor tuşonkă, vin şi bomboane (poză modificată de internauţi) (facebook.com/Lucia Lali)

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba a punctat recent că preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon are multe întrebări de care fuge ani la rând, lucru care se întâmplă, în opinia parlamentarului, nu pentru că Dodon „e atât de inteligent, ci pentru că interlocutorii lui au un comportament prea decent şi de obicei nu insistă”.

Mai mult decât atât, Alaiba consideră că Dodon nu are răspunsuri geniale şi dezarmante la întrebările incomode, ci nu este decât un politician neruşinat şi gros de obraz, motiv pentru care „la următoarea ta întrebare provocatoare va răspunde cu un nou ʻde-atâtaʼ”.

„Fiţi de acord, multă minte pentru asta nu trebuie. Trebuie doar un obraz foarte gros şi o lipsă de respect faţă de interlocutor, faţă de munca şi inteligenţa sa”, a scris Dumitru Alaiba într-o nouă postare pe blogul personal. După ce a urmărit cu atenţie activitatea lui Igor Dodon de mai bine de 10 ani, acesta a observat câteva dintre trucurile pe care le aplică pentru a nu răspunde la întrebările incomode al mass media.

„Cât de departe eşti gata să mergi pentru a primi un răspuns bun? Dacă ai de gând să îi pui o întrebare incomodă, fii gata că nu vei primi din prima un răspuns şi, mai ales, fii gata să insişti. Dacă intri în această discuţie cu simpla intenţie de a pune o întrebare şi a auzi cuminte orice răspuns, cât de aberant, ai pierdut. Eşti un interlocutor extrem de comod pentru Dodon. Când intri în discuţie cu Igor Dodon pe subiecte neplăcute lui, o faci cu prezumţia că el va fugi de întrebare”, a punctat Alaiba.

Totodată, parlamentarul de la Chişinău a subliniat şi câteva dintre trucurile folosite de şeful statului pentru a nu oferi răspuns la întrebările incomode:

  • O să te întrerupă;
  • O să spună că „el la întrebarea asta deja a răspuns în alte interviuri”;
  • O să te acuze de minciună – că tu eşti cel care manipulează;
  • O să spună că nu îşi aminteşte ceva;
  • O să atace sursa, pentru a te distrage de la conţinut;
  • O să încerce să te atace personal;
  • O să inventeze o istorie atât de incredibilă că singur n-o s-o creadă nici pe jumate;
  • Dacă nu primeşti nici un răspuns, nu doar concluziona resemnat că nu ţi-a răspuns, ci întreabă-l de ce nu vrea să răspundă? O foarte importantă diferenţă de accent.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe