A fost identificat unul dintre pasagerii suspecţi aflaţi la bordul avionului malaezian dispărut
alte articole
Au fost negate ştirile de descoperire a unor fragmente ale Boeing 777. Se strânge cercul în jurul persoanelor ajunse la bord cu paşaport furat.
Şeful poliţiei din Malaezia a anunţat că a identificat unul dintre cei doi oameni care s-au urcat cu un paşaport furat, la bordul avionului dispărut al companiei Malaysia Airlines.
Singurul indiciu pe care l-a relevat şeful poliţiei, Khalid Abu Bakar, este persoana nu este un cetăţean malaezian. Autorităţile au reuşit să-l identifice datorită camerelor de securitate din aeroport. "Asta e tot ce putem dezvălui", a adăugat el. "Suntem încă în faza de verificare şi cercetare pentru a înţelege dacă cele două persoane care sunt suspectate că au folosit identităţi false au intrat în mod legal sau ilegal în ţară".
Dispariţia avionului de pasageri al companiei Malaysia Airlines este un "mister fără precedent" în istoria aviaţiei, a declarat şeful Autorităţii Aviaţiei Civile din Malaezia, care a confirmat că în acest moment nu există nicio urmă de vreo epavă a avionului Boeing 777. Aeronava a dispărut în noaptea între vineri şi sâmbătă.
La aproape trei zile de la decolarea avionului "din păcate, nu am găsit nimic care ar putea părea ca un obiect care îi aparţinea, să nu mai vorbim de avionul însuşi", a declarat în timpul unei conferinţe de presă, Azharuddin Abdul Rahman, şeful Autorităţii din Malaezia. În special, Azharuddin a infirmat informaţia care a ajuns duminică seară din Vietnam potrivit căreia un avion local ar fi văzut la 93 de km de insula vietnameză Tho Chu, ceva ce arata ca fragmentele cozii şi uşii interioare a avionului.
Azharuddin a adăugat că o deturnare sau un atac terorist nu pot fi excluse, dar că anchetatorii verifică toate teoriile posibile. De asemenea, multe dintre urmele de ulei observate pe mare au fost trimise la laborator pentru a vedea dacă acestea aparţin Boeingului 777 dispărut în timp ce se afla pe traseul între Kuala Lumpur şi Beijing.
În ceea ce priveşte persoanele care s-au urcat la bord cu documente false, Azharuddin a afirmat că nu a fost efectuat nici un control asupra paşapoartelor furate italianului Luigi Maraldi şi austriacului Christian Kozel, de când aceştia au denunţat furtul paşapoartelor şi au fost incluse în baza de date a Interpolului, şi până în momentul în care a decolat avionul companiei Malaysia Airlines dispărut ieri. Acelaşi lucru este comunicat şi de către Interpol într-o declaraţie.
Deşi este prea devreme pentru a specula pe o posibilă legătură între paşapoartele furate şi avionul dispărut, este foarte îngrijorător faptul că pasagerii au putut să urce la bordul unui zbor internaţional cu un paşaport furat şi înregistrat în baza de date a Interpolului
"Deşi este prea devreme pentru a specula pe o posibilă legătură între paşapoartele furate şi avionul dispărut, este foarte îngrijorător faptul că pasagerii au putut să urce la bordul unui zbor internaţional cu un paşaport furat şi înregistrat în baza de date a Interpolului", a declarat secretarul general al organizaţiei, Ronald Noble.
Între timp, poliţia tailandeză a anunţat că a deschis o anchetă în Phuket pentru anchetarea unui posibil trafic de paşapoarte, în urma celor două paşapoarte furate în Phuket, în 2012 (cel al austriacului) şi în 2013 (cel al italianului).
Din informaţiile despre zbor reiese că cele două bilete de avion pentru zborul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, plecat de la Kuala Lumpur la Beijing, au fost rezervate la 6 martie în oraşul Pattaya, o staţiune turistică din Tailanda. Cele două bilete electronice au numere consecutive şi ambele au fost plătite în monedă locală.