7 invenţii ridicole dar geniale (foto)

Aparat electric de masaj pentru pielea capului (1940)
Mioara Stoica
18.07.2017

În spatele fiecărei invenţii de succes există mii şi mii de nereuşite. Există idei care de multe ori sunt geniale dar care nu-şi găsesc publicul. Apoi, există creaţii atât de ridicole încât provoacă cu adevărat râsul.

Cu scopul de a celebra creativitatea, BBC World reaminteşte şapte dintre cele mai trăsnite invenţii, realizate în trecut sau în vremuri mai recente.

Impulsoria (1850)

Impulsoria, această locomotivă originală a fost testată cu succes la Londra în anul 1850, şi a fost expusă în 1851 în Great Exhibition of the Works of Industry of All Nations sau The Great Exhibition, în Hyde Park, Londra.

A fost creată de designerul italian Clemente Masserano ca versiune mai ieftină la tradiţionala locomotivă cu abur.

Caii mergeau deasupra unei benzi, generând în acest mod energie.

Cu toate acestea, Impulsoria nu a ajuns niciodată să concureze cu locomotivele tradiţionale, probabil pentru că era mult mai lentă.

Capcana-pistol de ucis şoareci (1882)

În 1882 James A. Williams din Texas, Statele Unite ale Americii, a apărut cu un mod nou de a ucide şoarecii.

Ca bun texan, el a propus folosirea unui revolver de calibru 50. Pentru acesta a creat şi brevetat o capcană care în loc să prindă rozătoarele le zbura creierii.

Cu toate acestea nu au existat mulţi oameni dispuşi să pună arme încărcate în toată casa, astfel că invenţia nu a avut succes.

Creator de gropiţe în obraz (1936)

Cui nu-i place zâmbetul cu gropiţe?

În 1936 americanca Isabella Gilbert a inventat acest aparat care promitea formarea lor.

„Folosiţi-l timp de cinci minute, de două până la trei ori pe zi”, spuneau instrucţiunile.

Dar Medical Association of America a considerat că invenţia nu este prea simpatică. În 1947 au denunţat-o, dând asigurărări nu numai că nu ajuta la formarea gropiţelor, ci şi că utilizarea sa prelungită ar fi putut genera cancer.

Aparat electric de masaj pentru pielea capului (1940)

Potrivit publicităţii, aparatul electric de masaj pentru pielea capului consta dintr-o cască cu patru discuri care vibrau deasupra capului: „480 de degete artificiale oferă scalpului un masaj blând şi benefic”.

Aparatul promitea stimularea circulaţiei sanguine nu numai la nivelul scalpului, ci şi în celulele creierului. O altă promisiune era, de asemenea, eliminarea mătreţii.

Deşi invenţia nu a avut succes, de-a lungul anilor au fost lansate multe alte propuneri similare, şi chiar şi în ziua de astăzi se întâlnesc diferite versiuni moderne.

Perna care îmbrăţişează (2009)

Ideală pentru atunci când ţi-e dor de partener, perna Hug Me Pillow a fost promovată ca partenerul perfect pentru a adormi.

„Aceasta poate fi folosită ca o pernă pentru corp sau pentru gât”, spunea, de asemenea, producătorul.

Cu toate acestea, mulţi au constatat că acest braţ cu o jumătate de corp era mai degrabă tenebros decât gingaş.

Copilul mop (2012)

A început cu o glumă, prima dată ca o ştire japoneză falsă şi apoi ca publicitate inventată de programul american de comedie Saturday Night Live.

Cu toate acestea, o companie a văzut o oportunitate de a face bani şi a lansat un adevărat Baby Mop (sau costumaş pentru copii care serveşte drept mop). Baby Mop costă aproximativ 40 dolari şi se vinde pe Amazon şi pe site-ul de tricouri amuzante BetterThanPants.com.

Un director al companiei BetterThanPants.com a recunoscut că vânzările sunt mici, glumind cu site-ul revistei TIME că abia ajung la „dublul acestor două degete“.

Fliz (2012)

Bicicleta fără pedale a fost proiectată de germanii Tom Hambrock şi Juri Spetter şi se bazează pe prima bicicletă care a existat: Laufrad.

Numele său provine de la cuvântul german „flitzen” care înseamnă aleargă. Ciclistul atârnă de un ham între cele două roţi şi aleargă pentru a lua viteză.

Conceptul a fost salutat de ecologişti, dar a avut puţini adepţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor