25 de ani de la Piaţa Universităţii: Neocomunismul rezistă

În urmă cu 25 de ani, Ion Iliescu chema hoardele de mineri să apere neocomunismul, bătându-i cu bestialitate pe protestatarii din Piaţa Universităţii şi le mulţumea pentru spiritul civic de care au dat dovadă. La 25 de ani după, fostul preşedinte este în libertate, alături de ceilalţi responsabili ai măcelului de atunci, iar ţara este condusă de Ponta, Şova şi Gabriel Oprea şi de acelaşi toxic FSN-PSD. Mai mult, în Parlament a început mineriada penalilor.
Matei Dobrovie
15.06.2015

În urmă cu 25 de ani, Ion Iliescu chema hoardele de mineri să apere neocomunismul, bătându-i cu bestialitate pe tinerii din Piaţa Universităţii şi le mulţumea pentru spiritul civic de care au dat dovadă. La 25 de ani după, fostul preşedinte este în libertate, alături de ceilalţi responsabili ai măcelului de atunci, iar ţara este condusă de Ponta, Şova şi Gabriel Oprea şi de acelaşi toxic FSN-PSD. Mai mult, în Parlament a început mineriada penalilor.

Ce jignire mai mare poate fi pentru cei care au murit nevinovaţi pentru libertate şi democraţie reală decât faptul că un sfert de secol mai târziu puterea o deţine tot acelaşi partid mafiot, profund corupt şi imoral, care a aruncat România cu ani în urmă, şi sateliţii săi, iar populaţia i-a votat pe aceştia fără greaţă. Faptul că Gabi Oprea şi partidul său fără voturi se erijează în apărător al statului de drept şi decide viitorul coaliţiei de guvernare este o ofensă uriaşă pentru cei care s-au jertfit ca România să scape de comunism.

Lupii tineri Victor Ponta, care asigură continuitatea pe linia Ion Iliescu-Adrian Năstase, şi amicul său Dan Şova, se dovedesc mai răi decât mentorii lor, dacă se poate aşa ceva. Dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie grave, ştergerea datoriilor Lukoil, ştergerea datoriilor Rompetrol arată cum aceştia au lucrat sistematic împotriva intereselor României, cu un cinism uriaş, ca şi cum ar fi fost agenţi ai unor alte state. În plus, Ponta se agaţă de putere cu o nesimţire care nu poate fi descrisă în cuvinte şi are aceleaşi reflexe ca şi Iliescu în 1990.

În Piaţa Universităţii în 1990 tinerii protestau împotriva restauraţiei securiste şi neocomuniste şi erau înfieraţi de Iliescu, cu eticheta de golani. Acum, în iunie 2015, tot tinerii protestează împotriva ecocidului pădurilor, a mafiilor politice legate de defrişări şi împotriva unui premier penal care se agaţă de putere, a indecenţei şi corupţiei. Ponta i-a ameninţat pe liderii opoziţiei cu amenzi dacă scot oamenii în stradă, iar la protestele legate de defrişări manifestanţilor li s-a interzis marşul spre guvern, li s-au dat amenzi şi au fost legitimaţi. S-a încercat intimidarea lor. Mai grav, recent un activist a fost lovit cu patul pistolului de către un poliţist în Capitală pentru că a cerut ca acesta să se legitimeze primul. Este doar începutul unei escaladări a violenţei dacă ne gândim la episodul de la Pungeşti, în care oameni nevinovaţi au fost bătuţi doar pentru că treceau pe stradă. Ca şi Ion Iliescu, mentorul tutorelui său, Victor Ponta se teme de popor, şi mai ales de tinerii care nu se mai lasă minţiţi de cifrele economice şi promisiunile mincinoase.

Ce crede PSD-ul despre populaţie a fost exprimat foarte deschis prin declaraţia abjectă făcută de ministrul Ioan Rus. De la Iliescu care le mulţumea minerilor că au plantat trandafiri şi au descongestionat traficul în Piaţa Universităţii, snopindu-i în bătaie pe protestatari, la Ponta care-i ameninţă pe liderii opoziţiei cu Justiţia dacă scot oameni în stradă pentru a-i cere demisia, şi până la declaraţia mizerabilă legată de nevestele şi copii rămaşi în ţară ai românilor care muncesc în străinătate, toate arată dispreţul fără margini al unui partid toxic pentru care oamenii nu reprezintă NIMIC, care calcă pe cadavre pentru a-şi hrăni bunăstarea, care sfidează orice urmă de umanitate şi n-are niciun Dumnezeu.

Din păcate şi în 1990 ca şi acum, oamenii care protestează în Piaţa Universităţii, cărora le pasă de pădurile şi de aerul din România, care nu vor să trăiască în corupţie şi minciună, care s-au săturat să fie batjocoriţi şi vor să se implice, reprezintă doar un mic segment din întregul populaţiei care pasivă, ocupată, alienată se face că nu vede sau pur si simplu nu-i pasă de ce se întâmplă în şi cu România. Ori sistemul se teme de cei care nu doar muncesc, ci şi gândesc şi acţionează împotriva sa.

Ce s-a schimbat totuşi

Ce jignire mai mare poate fi pentru cei care au murit nevinovaţi pentru libertate şi democraţie reală decât faptul că un sfert de secol mai târziu puterea o deţine tot acelaşi partid mafiot, profund corupt şi imoral.

În prezent justiţia a început să funcţioneze şi să-i ancheteze şi pe puternicii zilei. Penalii din Parlament pregătesc deja modificarea Codului Penal şi de Procedură Penală pentru a opri iureşul care s-a pornit cu atâta forţă, provocând un efect de domino distrugător pentru ei. În Parlament se conturează o adevărată mineriadă a penalilor care vor să dezincrimineze conflictul de interese şi să facă arestul preventiv aproape imposibil prin cerinţa ca o măsură preventivă să fie dispusă numai dacă există probe din care rezultă “vinovăţia dincolo de orice îndoială”, şi nu pe baza unor “suspiciuni rezonabile” aşa cum este în prezent. Mai mult, un proiect de lege iniţiat de Şerban Nicolae, fostul consilier al lui Ion Iliescu, prevede pedepse de până la 3 ani de închisoare pentru cei care dezvăluie informaţii din dosarele penale în curs de cercetare, adică procurorii şi jurnaliştii. Parlamentarii penali vor face tot ce vor putea pentru a reduce puterile DNA şi pentru a anihila instituţiile justiţiei care au început să funcţioneze pentru că în joc este chiar libertatea lor.

Justiţia a demonstrat că poate să ”ia” oameni de la toate partidele, dar nu trebuie să se oprească aici. La începutul anului dosarele Revoluţiei şi Mineriadei au fost redeschise. Până când Iliescu şi alţii care sunt azi bine mersi în libertate nu vor fi condamnaţi pentru sângele vărsat, nu se va face dreptate, iar acest proces nu va fi total credibil. ”Aproape toate dosarele legate de Revoluţie şi Mineriade au fost închise prin soluţii de neîncepere a urmăririi penală, în majoritatea cazurilor probatoriul fiind precar sau lipsind cu totul. În altele, probele nu au fost conservate sau procurorii n-au luat măsuri pentru administrarea acestora”, îmi explica avocatul Antonie Popescu, într-un interviu acordat Epoch Times. În opinia sa, cazul supus CEDO se înscrie la terorism de stat, deoarece omorurile, şi celelalte fapte de cruzime, tortură, agresiune, lipsire de libertate constituie tratamente neomenoase şi sunt imprescriptibile. Avocatul care a reprezentat Asociaţia 21 Decembrie la CEDO constată însă că niciun procuror n-a fost sancţionat pentru tergiversarea acestor dosare, iar vinovaţii dau declaraţii la Televiziunea naţională, nu la Parchet şi direct sau indirect acţionează în plan legislativ pentru acoperirea crimelor.

Din păcate are dreptate. Deunăzi, fostul premier Petre Roman declara la Digi24 că ”vinovaţi pentru diversiunea din 13 iunie 1990 şi Marea Mineriadă au fost foşti ofiţeri de Securitate, frustraţi că România se îndreaptă spre democraţie şi pluralism”, dar că ”România nu putea porni în democraţie cu mizeria aia inacceptabilă”.Pentru el, fenomenul Piaţa Universităţii a fost o mizerie inacceptabilă. Pentru noi a fost un moment de demnitate şi jertfă al unor oameni care au refuzat să fie sclavii unui regim criminal. Care au luptat pentru nişte idei şi valori şi au murit pentru ele. Câţi am mai face astăzi ce au făcut ei în democraţie, în ţara lui Ponta, Şova şi Oprea?

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor