"Egalitate în faţa legii" - Protest anti-Ponta în Piaţa Universităţii

Protest anti-Ponta, Piaţa Universităţii, 9 iunie 2015.
Protest anti-Ponta, Piaţa Universităţii, 9 iunie 2015. (Facebook)

Refuzul majorităţii parlamentare de a-i ridica imunitatea premierului Victor Ponta, acuzat de conflict de interese, a scos în stradă zeci de bucureşteni, la un protest organizat de formaţiunea M10. La manifestaţie iau parte atât simpatizanţi ai Monicăi Macovei, cât şi cetăţeni cu alte preferinţe politice, uniţi de acelaşi numitor comun: nemulţumirea faţă de faptul că Ponta a fost plasat astăzi, de Parlament, deasupra legii.

"Camera Deputaţilor a decis: corupţia devine noua formă de guvernământ a României. Deputaţii au făcut astăzi front comun pentru a apăra corupţia la cel mai înalt nivel. România nu poate avea la conducerea Guvernului un premier care este urmărit penal.

Refuzul lui Victor Ponta de a demisiona din fruntea Guvernului şi votul dat astăzi de majoritatea din Camera Deputaţilor arată încă o dată că cei mai mulţi dintre oamenii politici nu respectă instituţiile propriului stat, cetăţenii români şi consideră că sunt mai presus de lege.", scriu organizatorii pe Facebook.

Protestatarii au afişat bannere cu mesaje precum: "Egalitate în faţa legii", "Ponta demisia", "Păcăleală, Oligarhie, Necinste, Taxe, Aroganţă."

"Starea de incompatibilitate morală a lui Ponta şi felul în care majoritatea parlamentară se substituie justiţiei ne-au scos în stradă. Cerem demisia sau demiterea lui Ponta. Fiecare zi în care rămâne Ponta prim-ministru este o pierdere pentru România şi un pericol pentru funcţionarea democraţiei constituţionale." a declarat Cristian Şoimaru, unul dintre protestatari.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.