Ziua 68. "Joacă alba-neagra cu România. Fostul ministru kamikaze se va detona în Parlament!"

Imnul României şi scandarea Demisia au răsunat din nou la câţiva paşi de clădirea unde, "noaptea, ca hoţii", a fost adoptată OUG 13.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Pentru a 68-a seară consecutiv, protestatarii #rezist revin în Piaţa Victoriei, continuând să ceară demisia Guvernului şi a celor vinovaţi de adoptarea OUG 13.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Declanşate de adoptarea, noaptea, a ordonanţei prin care Codurile Penale erau modificate în favoarea corupţilor, protestele s-au transformat, practic, într-o luptă paşnică pentru o schimbare a modului în care este condusă ţara, astfel încât România să devină o democraţie autentică, nu un stat captiv având în mai toate funcţiile cheie personaje penale sau pe cale să devină penale. Un prim pas în direcţia schimbării ţării ar trebui să fie, în opinia protestatarilor, demisia lui Dragnea, Tăriceanu şi Grindeanu.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

O altă motivaţie care-i scoate în stradă pe protestatari - pe lângă dorinţa de schimbarea a modului în care este administrată ţara - este revolta şi îngrijorarea faţă de faptul că pe agenda Parlamentului apar noi şi noi proiecte vizând dezincriminări ale conflictelor de interese şi varii modificări ale Codului Penal. În paralel cu acţiunile în direcţia protejării corupţilor, liderii Puterii se lansează în discursuri inflamatorii, naţionaliste, anti UE, anti-multinaţionale, ceea ce alimentează temeri că se urmăreşte scoaterea României din UE pentru a fi împinsă în zona de influenţă a Moscovei. Departe de ochii scrutători ai Bruxelles-ului şi fără mecanisme de monitorizare a luptei împotriva corupţiei, cei ce şi-au băgat şi-şi bagă mâinile în avutul statului vor putea deveni oligarhi mai presus de puterea legii.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"E important să transmitem un mesaj, şi anume acela că rezistăm şi că această situaţie trebuie să se oprească, toată povestea creată de oamenii ăştia. (...) S-au reorganizat, acum încearcă prin alte metode să facă ce au făcut cu ordonanţa 13, vor să o introducă pe bucăţi, prin aşa-zise dezbateri, ca să ajungă la acest scop pe care şi l-au propus!", declară un protestatar, întrebat fiind ce îl face să revină în Piaţa Victoriei. Pe fundalul vorbelor sale, în Victoriei se scandează "Ziua hoţi, noaptea mafioţi!"

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Justiţie, nu corupţie!”, este dorinţa care o motivează pe o altă protestară, pentru care una dintre soluţiile de se ieşi din marasm ar fi să se înfinţeze mai multe partide, astfel încât oamenii să aibă ce vota.

“Din punctul meu de vedere ar trebui să se înfiinţeze mai multe partide, pentru a avea opţiuni să nu mai ajungem în situaţia în care suntem acum, oamenii au fost scârbiţi şi nu au ieşit la vot, iar acum PSD-ul taie şi spânzură", spune tânăra.

Cât despre faptul că în Parlament apar noi şi noi proiecte în favoarea corupţilor, protestatara nu se miră: "Stilul lor caracteristic, cum ne-am învăţat de 3 luni, este de a juca alba-neagra cu România, o trimitem de la Guvern la Parlament şi, bineînţeles, fostul ministru kamikaze se va detona în Parlament", afirmă tânăra.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Rămaşi puţini în Piaţă, oamenii speră că numărul lor va creşte când PSD va călca din nou strâmb, căci nu e niciun dubiu că o va face. Perseverenţa este vitală, cred protestatarii, căci lucrurile cu adevărat importante se fac cu persistenţă şi implicare pe termen lung:

"PSD va călca strâmb şi va călca cu siguranţă pentru că PSD nu este în stare să conducă natural şi corect, nici nu sunt pregătiţi pentru aşa ceva, faptul că au ajuns la putere este o chestie de pur interes, nu-i interesează guvernarea reală a ţării, ci sunt puşi pe furat şi probabil că vor face asta. Când eşti incompetent, mai târziu sau mai devreme se vede asta şi lumea probabil că o să iasă în stradă la un moment dat. Cu toate că este dezolant aşa să vezi că unii vin numai atunci când simt că poate fi un rezultat imediat, rapid, adică ieşim în stradă dăm jos Guvernul. Ei, nu. Lucrurile importante se fac cu persistenţă, pe termen lung, noi nu prea ştim asta", spune un protestatar.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Cât despre ce ar trebui să se întâmple în viitor pentru ca energia rezistenţei să se canalizeze în ceva constructiv, protestatarul opinează că va trebui să apară lideri cu o personalitate puternică şi multă priză.

"Probabil că Dacian Cioloş ar fi o opţiune bună, în schimb, că este un tip de o moralitate extraordinară, a fost în ultima vreme cam inconsistent cu acţiunile lui politice. Nu spun că ar fi trebuit să se ralieze numaidecât la PNL sau ceva, dar chiar şi dacă era să-şi deschidă o linie proprie politică ar fi trebuit să o facă mai repede, mai ferm, în jurul lui s-ar fi raliat oameni pentru că e cert că el este un om în care se poate avea încredere. Nu îl bănuiesc de jocuri duble sau de planuri interioare şi aşa mai departe", spune protestatarul.

"Dacă vreţi să vedeţi cât de curat este un politician nou intrat în politică, urmăriţi nivelul la care este atacat. Cu cât e atacat la nivel mai jos (...), cu atât au mai puţin să îi reproşeze la nivel de suprastructură ca să zic aşa, la nivel moral, la nivel de acţiune şi aşa mai departe. Şi cu siguranţă că, dacă Cioloş va intra în forţă în politică or să găsească ăştia, or să-i stâlcească numele, or să-i facă vreo poză în care el era cu ochii închişi şi pare că era cu ochii închişi la adresa viitorului României şi aşa mai departe. E strategie de propagandă cu rădăcini kominterniste, comuniştii asta făceau, se strecurau în ţările în care încercau să câştige puterea mascaţi sub haine social-democrate. Comunismul şi social-democraţia au un ADN comun cu toate că comunismul este fratele ăla rău şi obraznic al social-democraţiei şi cu strategii de genul ăsta îşi răsturnau adversarii", adaugă protestatarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne