"Asta-i găleata de la voi, daţi-ne ţara înapoi!" - Flashmob la PSD

Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Loredana Diacu
09.04.2017

UPDATE. Sediul PSD a fost "împodobit" cu găleţi roşii de câteva zeci de protestatari #rezist.

Manifestanţii au întins un mare tricolor şi au aliniat mai multe găleţi în faţa intrării pe care erau inscripţionate mesaje de genul: "Asta-i galeata de la voi, îmi vreau viaţa înapoi", "Acum v-am adus găleata, data viitoare venim şi cu lopata. Sunteţi gata?", sau "PSD ia-ţi mita înapoi".

Protest (Adrian-Alexandru Neculcea)
Protest (Adrian-Alexandru Neculcea)

Nu au lipsit desigur făina, uleiul sau zahărul - alimintele "tradiţionale" cu ajutorul cărora erau cumpărate voturile alegătorilor.

Protest (Adrian-Alexandru Neculcea)
Protest (Adrian-Alexandru Neculcea)

De la PSD, protestatarii au mers la sediul ALDE, pentru a le oferi şi celor de acolo un tratament similar.

"Găleata este un simbol al sărăciei, sărăcie menţinută de corupţie, corupţie menţinută de clasa politică actuală, în frunte cu majoritarul PSD. Teoretic dacă dai găleata vor pica si toate celelalte. Noi facem primul pas, să sperăm că şi ei", a declarat unul dintre protestatari, Adrian-Alexandru Neculcea.

Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

Pe Facebook se anunţă un nou eveniment, în marja protestelor #rezist, organizat pe comunitatea #Insistăm. Concret, cetăţenii sunt invitaţi să vină duminică, în Piaţa Victoriei, cu câte o găleată roşie - simbol al mitei electorale - pentru a le depune apoi la sediul social-democraţilor.

"Duminică 9 Aprilie, ora 17:00 #insistăm să returnăm găleţile electorale!

Vă aşteptăm în Piaţa Victoriei, cu mic, cu mare, cu găleata din dotare, fie că e nouă sau mai veche, roşie să fie, musai, la culoare.

Vom merge împreună la sediul PSD pentru a depune găleţile în faţa acestuia.

Vă aşteptăm!", scriu organizatorii pe pagina evenimentului

Evenimentul are loc în contextul în care, de 66 de zile, în Piaţa Victoriei se protestează non-stop pentru demisia Guvernului şi eliminarea corupţilor din funcţiile publice. Cum politicienii la putere nu dau semne că ar auzi vocea celor din stradă, protestatarii #insistă să se facă auziţi prin toate formele paşnice posibile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor