Raluca Turcan: PSD, ALDE şi UDMR ciopârţesc Codul Penal. Li s-a căşunat să elimine conflictul de interese

Dacă înainte au operat noaptea, acum operează ziua, doar că în paşi mai mici, împotriva sistemului de Justiţie, a avertizat şefa PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD, ALDE şi UDMR vor să elimine efectiv "conflictul de interese" din legislaţia penală, sub falsul pretext al punerii în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, a tras un semnal de alarmă miercuri, pe pagina sa de Facebook, preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan.

"Observ că cei de la PSD-ALDE, de mână cu cei de la UDMR, nu se pot abţine să mai ciopârţească câte un pic Codul Penal. Sunt incorigibili! Li s-a căşunat să elimine efectiv "conflictul de interese" din legislaţia penală, prin amendamentele admise în Comisia juridică din Camera Deputaţilor", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit şefei PNL, ceea ce au pus în loc este un simulacru de text, imposibil de aplicat, adică o reglementare care are acelaşi efect şi dacă există şi dacă nu.

"Concret, "minunata" majoritate ne propune azi să nu mai fie nimeni sancţionat pentru conflictul de interese, şi nici pentru vreo faptă sinonimă. De dosarele care se mai află în lucru se alege praful, pentru că nu mai există fapta pentru care au fost făcute cercetările.
Bineînţeles că pretextul este punerea în acord cu deciziile CCR", a remarcat Raluca Turcan.

Realitatea este, ca şi în cazul infamei OUG 13, că nu a cerut nicăieri CCR eliminarea conflictului de interese.

"Atunci au operat noaptea, acum operează ziua, doar că în paşi mai mici, împotriva sistemului de Justiţie", a atras atenţia preşedintele PNL.